'Değer”li Mektuplar Yola Çıktı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), ikinci yılında değerlerin, tarihe ve topluma mal olmuş kişilerin dilinden anlatıldığı “Öğrenciye Mektup” isimli etkinlik kapsamında eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar toplam 4 bin 800 mektup öğrencilere ulaştırılacak.

'Değer”li Mektuplar Yola Çıktı
İlk mektup Nasrettin Hoca’dan geldi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında “Öğrenciye Mektup” isimli etkinlik çerçevesinde her ayın değeriyle ilgili bir mektup okullardan rastgele seçilen öğrencilerin adına gönderiliyor. Proje sürecinde öğrencilerin daha etkin rol almalarının amaçlandığı etkinlikle, öğrencilerin okullarında ve diğer çevrelerinde değerlerle ilgili konularda dikkatlerinin çekilerek farkındalık oluşturulması, odak değerler konusunda sorumluluk duygularını güçlendirmek, öğrencilerde topluma mal olmuş kişilere karşı saygı, sevgi ve bilinç geliştirmek, kaybolmuş bir iletişim kültürü olan “mektuplaşmayı” canlandırmak gibi amaçlar yer alıyor.

“Öğrenciye Mektup” isimli etkinlik çerçevesinde Mevlana, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Einstein gibi tarihe ve topluma mal olmuş kişilerin ağzından yazılmış mektuplar ders saati içerisinde özel kurye tarafından öğrenciye ulaştırılıyor. Kendisine sürpriz yapılan öğrenciler önemli şahsiyetlerden gelen ve içerisinde birçok öğüdün yer aldığı mektubu tüm sınıfa okuyor. Çalışma kapsamında ilk mektup Nasrettin Hoca’dan geldi. Mehmet Akdoğan Ortaokulu’nun çeşitli sınıflarında okuyan öğrencilere temsili olarak Nasrettin Hoca’dan gelen mektup verildi.

Büyük bir heyecanla mektubu alan öğrenciler, mektubu sesli olarak tüm sınıf arkadaşlarına okudu. Nasrettin Hoca temsili mektubunda öğrencilere seslenerek, sevgi ve hoşgörüyle yoğrulmuş Anadolu topraklarında kardeşlik, dostluk, iyilik, doğruluk ve yardımseverlikten asla vazgeçilmemesini istedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin uygulayıcı okullarından birisinin de Mehmet Akdoğan Ortaokulu olduğunu söyleyen Okul Müdürü Erdinç Sarıca, “Değerler Eğitimi Selçuklu’da iki yıldır başarıyla uygulanan büyük bir proje. Bu sene ki faaliyetlerimizin çok büyük ses getirdiğini ve görünürlük açısından çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Adalet değeri ile başladığımız faaliyetlerimiz saygı, dostluk, özdenetim şeklinde devam etmektedir. Bu ay ki değerimiz de özdenetim. Değerle ilgili kitaplarımızı çocuklarımıza dağıttık. Bu faaliyetler içerisinde ‘öğrenciye mektup’ isimli bir etkinliğimiz var. Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılanacağını düşündüğümüz bir etkinliğimiz. Nasrettin Hoca’dan gelen bir mektubu öğrencimize takdim edeceğiz” dedi.

Proje kapsamında Selçuklu ilçesinde okulların 3 ve 8. Sınıf öğrencileri için uygulanan “öğrenciye mektup” etkinliği çerçevesinde şu ana kadar adalet, saygı, dostluk değerlerinin anlatıldığı mektuplar öğrencilere ulaştı. Eğitim dönemi sonuna kadar toplamda 4 bin 800 mektup öğrencilere ulaşacak.
Kaynak: İHA