Chp İzmir Milletvekili Balbay, Eskişehir'de Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Gençler, bizim geleceğimiz değil sadece, aynı zamanda bugünümüz" dedi.

Balbay, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Eskişehir'de, Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Yenibağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde yer alan heykelini ziyaret etti.
Heykele bir buket çiçek bırakan Balbay, yaptığı konuşmada, Gezi Parkı odaklı eylemleri, demir parmaklıkların ardından takip etmeye çalıştığını anlatarak, "Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün yaşama tutunma mücadelesi, bizi demir parmaklıların arkasında en çok etkileyen konulardan birisiydi" ifadesini kullandı.
"Gençler, bizim geleceğimiz değil sadece, aynı zamanda bugünümüz" diyen Balbay, şöyle devam etti:
"Gençlik, her ülkenin en özverili kesimidir. Yaşamın tam göbeğinde, en önünde olan kesimdir. Gençliği arkasına almayan hiçbir toplumsal hareket, başarılı olamaz."
Balbay, Korkmaz'ın heykelinin yapımında emeği geçenlere de teşekkür ederek, "Ali İsmail, hepimiz adına ölümü göze aldı. Soyadı gibi yaşadı. Gerçekten İsmail, bizim saygı duyacağımız ve önünde eğileceğimiz mücadele büyüğümüzdür diyorum. Bazı mücadelelerde yaş önemli değildir, baş önemlidir. Ali İsmail Korkmaz'ın anısı önünde de saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.


Kaynak: AA