Başakşehir’de Nilüfer Rüzgarı

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde sahne alan Türk Pop Müziği’nin dev ismi Nilüfer, hafızalardan silinmeyen şarkılarıyla Başakşehirli’lere unutulmaz bir gece yaşattı.


Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM), 2014’e görkemli bir konserle merhaba dedi.

Sezon boyunca konser, tiyatro ve özel etkinliklere ev sahipliği yapan BKSM, 2014 senesinin ilk konserinde Nilüfer’i ağırladı. Sanatçı, parçalarını salonun tamamını dolduran hayranlarıyla birlikte söyledi.

Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel'in yaptığı gecede sahne alan Nilüfer, "Akşamüstü bu sahneye geldim ve buraya bayıldım. Ne kadar güzel bir salon, insanda şarkı söyleme isteği uyandırıyor. 17 yaşında başladığım mesleğimde, 41 senedir şarkı söylüyorum. Repertuarımı, sizlerle birlikte söyleyebileceğimiz parçalardan seçtim. Alkışlarınız benim için çok kıymetli. Nefesim yettiği sürece, sizler için şarkı söylemeye devam edeceğim" dedi.

Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi Nilüfer, konserine 'Hatıralar hayal oldu' parçasıyla başladı.

Sanatçı konser süresince, 1970'li yıllardan bugüne kadar çıkardığı albümlerde yer alan birçok hit şarkısını seslendirdi.

Nilüfer, gecede; “İntizar”, “Bir garip yolcu”, “Tek başına”, “Böyle ayrılık olmaz”, “Yolcu yolunda gerek”, “Kavak yelleri”, “Başıma gelenler”, “Aşk kitabı”, “Haram geceler”, “Erkekler ağlamaz”, “İspanyol meyhanesi”, “Dünya dönüyor” gibi unutulmaz klasik parçaları ile Başakşehirli’lere nostalji dolu bir gece yaşattı.

Geçmişten günümüze sevilen pek çok şarkısını seyircisiyle birlikte seslendiren Nilüfer'e 10 kişilik orkestra eşlik etti. Başakşehir’de ilk kez sahne alan Nilüfer, yaklaşık 2 saat süren konserde sesi ve performansıyla dinleyenlerin gönlünü fethetti.

Altın Plak ve Altın Kelebek gibi birçok ödül sahibi de olan Nilüfer'e, gecenin sonunda Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel tarafından çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA