Ayvalık'tan Kısa Kısa

Orhan Peker Sanat Galerisi, 2014'e ressam Şaban Tuncer'in sergisiyle başlayacak.

Ayvalık Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılında birbirinden değerli sanatçılara ev sahipliği yapan Orhan Peker Sanat Galerisi, 7 Ocak Salı günü Saat 17.00'de emekli akademisyen Şaban Tuncer'i ağırlayacak.
Ressam Tuncer'in soyut ve yarı soyut, dışa vurumcu temalı son dönem çalışmalarından oluşan yağlı boya resim sergisi, 18 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak.
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Şaban Tuncer, 1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünü bitirdi. Tuncer'in, kişisel sergilerinin yanı sıra karma sergilerde de eserleri yer aldı.
-Ayvalık'ta su kesintilerine çözüm
Ayvalık Belediyesi, Altınova'daki kuyulardan çıkarılan suyun ve ilçedeki 7 farklı noktada bulunan su depolarının seviyesini 13 farklı cihazla sürekli kontrol edebilecek.
Ayvalık Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altınova'daki çıkış santrali ile Ayvalık'taki su santralinde, Cennet Tepesi'nde, farklı noktalardaki iki su deposunda, Şirinket Mahallesi'nde, Alibey Adası'ndaki ve belirli noktalardaki su pompalarında bulunan debimetre (sıvıların akışlarının ölçülmesinde kullanılan cihaz) ile saniyede kaç metreküp suyun geçtiğini görülebilecek.
Pazartesi gününden itibaren kullanıma geçecek bu sistem, GSM operatörü arayıcıyla uydu üzerinden, 15 dakika süreyle bölge bölge suyun debisini merkeze iletecek. Farklı bölgelerdeki, farklı su tüketim miktarları göz önünde bulundurarak, su seviyesinin belirlenen seviyenin altına düşmesi durumunda sistem, alarm vererek sorumlu kişilerin cep telefonlarına mesaj sistemiyle bilgilendirme gönderecek.
Ayvalık Belediyesinin Fransız bir firmaya yaptırdığı uzaktan izleme sistemiyle Altınova'dan çıkan su ile Ayvalık'a gelen ve dağılan suda meydana gelebilecek, kayıp ton tespitinin de yapabileceği belirtildi.
Su Kanalizasyon Müdür Vekili Ufuk Uysal, "Su kesintilerinin olmaması ve halkımızın kısa sürelerde dahi mağdur olmaması için en büyük önlemlerden birini aldığımızı düşünüyorum. Bu uzaktan izleme sistemiyle kimseye su kesintisi yaşatmak istemiyoruz ve yaşanması ihtimalini de öngörebileceğimiz için habersiz su kesintilerinin önüne geçebileceğiz" dedi.


Kaynak: AA