Artvin'de Girişimcilik Kursu Düzenlenecek

Artvin'de girişimcilik kursu düzenleneceği bildirildi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, yaptığı açıklamada, Yusufeli Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından girişimcilik kursu verileceğini belirtti.

Bu konuda ABİGEM ile belediye arasında sözleşme imzalandığını ifade eden Aytekin, "Açacağımız kurs ile esnafa ve yeni girişimcilere destek vermeyi amaçlıyoruz. KOSGEB'in verdiği kredi desteğinden yararlanmak isteyen girişimciler için açılacak kurs 20-28 Ocak tarihlerinde yapılacak. Yaş sınırı olmayan kursta katılımcılardan herhangi bir ücret de alınmayacak" dedi.

Aytekin, kursun toplam 70 saat süreceğini de anlatarak, şunları kaydetti:
"Kursumuz Yusufeli Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Girişimcilik eğitimi sertifikasını alan girişimci, destek başvurusunu iş planı ve gerekli diğer belgelerle ilgili KOSGEB birimine yapabiliyor. İş kurmak isteyen vatandaşların KOSGEB'in hibe programlarından ve düşük faizli kredilerinden yararlanabilmeleri için girişimcilik kursu sertifikasına sahip olmaları lazım. Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin belediyemize müracaat etmeleri gerekiyor"
Kaynak: AA