Mdob 20| Yılını Kutladı

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 20| kuruluş yıl dönümünü "20| Yıl Gala Gecesi" adlı konser ve dans gösterileriyle kutladı.

İçel Kültür Merkezi'ndeki gecede, Şef Vladimir Lungu yönetiminde, MDOB Orkestra, Koro ve Bale sanatçılarının yanı sıra MDOB'un uluslararası üne sahip seçkin solist sanatçıları, unutulmaz aryalarıyla sahne aldı.
MDOB'un 20 yıllık repertuvarından seçilmiş aryalar ve bale gösterilerinden oluşan 2 perdelik kutlama etkinliği, sanatseverlerden büyük alkış aldı.
Gecede ayrıca, solist Bülent Bezdüz, Işıl Azaz, Funda Hayfavi, Bengi İspür Özdülger, Zeynep Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı, Orhan Yıldız, Kıvanç Uğraşbul, Andrei Yevtushenko ve Hasan Berk sahne aldı.
Gecede konuşan Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Rengim Gökmen, bir ülkenin kalkınma göstergelerinde ekonomi gibi faktörlerin yanı sıra kültür ve sanatın da önemli yer edindiğini söyledi.

Yalnız Ankara, İstanbul ve İzmir'in değil tüm Türkiye'nin sanat kurumlarına layık olduğunu ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:
"Tüm Türkiye'ye opera ve bale gittiği zaman seyircilerimiz büyük bir teveccüh göstermektedirler ve bu sanat dalına son derece sıcak bir şekilde yaklaşmaktadırlar. Biz opera ve bale dediğimiz zaman kurum olarak bu 2 kelimenin dar kalıplarına sıkışmış bir üst kültür olgusu olarak algılanıyoruz. Bu kurum, her şeyden önce bir drama, müzik, dans ve hepsinden önemlisi eğitim kurumudur. Kendi içerimizde kendimizi eğitmek, çevremizde bulunanlarla iletişimde bulunmak, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik eğitimlere önem vermek kurumumuzun en önde gelen görevlerindendir."
DOB'un yurt genelinde son derece önemli açılımlar gerçekleştirdiğini aktaran Gökmen, "MDOB 20 yılda, bizim o zamanlar hayal ettiğimizden çok daha büyük bir işlevi yerine getirdi. Bunu değerli sanatseverlerin sıcak ilgisiyle ve alkışlarıyla bütün sanatçı arkadaşlarımızın, teknik ekibimizin ve idari personelimizin olağanüstü gayretiyle sağladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gökmen, MDOB'un eski müdürlerine teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: AA