Bbp Genel Başkanı Destici, Yozgat'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önümüzdeki yerel seçimleri bir genel seçim havasına çevirmek isteyen siyasi partiler ve siyasi anlayışlar var. Her şeyi yerli yerinde yapmak gerekir" dedi.

BBP Sorgun İlçe Seçim Bürosu'nun açılışında konuşan Destici, Yozgat'ın milliyetçi ve muhafazakarlar için önemli bir il olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerin, partisi ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Destici, "Önümüzdeki yerel seçimleri bir genel seçim havasına çevirmek isteyen siyasi partiler ve siyasi anlayışlar var. Her şeyi yerli yerinde yapmak gerekir" diye konuştu.

Destici, şunları söyledi:
"Eğer bir yerel seçime gidiyorsak orada mutlaka yerel problemlerin gündeme gelmesi, yerel faktörlerin devreye girmesi gerekir. Yereldeki adaylara, elbetteki partinin geçmişine, kimliğine, hizmetlerine, duruşuna bakmak önemlidir ama gösterilen aday gerçekten bu iş için yeterli midir? Bu işi yapabilir mi ya da şu andaki mevcut yapıdan milletimiz memnun mudur, değil midir? Buna göre karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum."
"Belediyeler iktidar partisinde olmazsa hizmet gelmez" şeklinde bir anlayışın Türkiye'de yerleştirilmeye çalışıldığını savunan Destici, "Bu, tamamen büyük bir yalandır, büyük bir palavradır çünkü yerel yönetimlerde at binenin, kılıç kuşanandır. Kim işinin ehliyse, kim iyi yaparsa o başarılı olur" dedi.

Mustafa Destici, şöyle devam etti:
"Bakın, biz, Sivas dahil 20 belediyeyi devraldık. Çok iddialı bir şey söylüyorum; iktidar partisi dönemiyle BBP dönemini kıyaslayalım. Eğer üç katı daha fazla hizmet yapılmamışsa, hangi belediyemiz olursa olsun ben adayımızı çekeceğim, karşıdaki adayı destekleyeceğim. Biz Sorgun'un, Sorgun'daki kardeşlerimizin oyuna talip değiliz. Biz Sorgun'da hizmete talibiz. Şarkışla'ya hangi hizmeti getirmişsek, Sivas'a hangi hizmeti getirmişsek, Sorgun'a da aynı hizmeti getirmek için Sorgun Belediyesine talibiz."
Türkiye'de 75 milyon insandan 50 milyonunun açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığını savunan Destici, "Herkesle bunu her yerde tartışırım ve ispatlarım" ifadesini kullandı.
Destici, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'de 12 milyon çalışan var. Bunların 6 milyonu asgari ücretli ve 803 lira alıyor. Ocak zammıyla beraber 848 lira oldu. Açlık sınırı ne kadar? Bin 80 lira. Kim açıklıyor? TÜİK açıklıyor. Yani 6 milyon asgari ücretli, aileleriyle 20 milyona yakın insan, açlık sınırı altında yaşıyor. Emeklilerimizin yüzde 80'i, 12 milyon emeklinin yüzde 80'i, bu bin 80 liranın altında maaş alıyor. 5 milyon işsizimizi de bunlara eklediğimiz zaman, en az 30 milyon insanımız açlık sınırı altında yaşıyor. Yoksulluk sınırı ne kadar? 4 kişilik bir ailenin 3 bin 500 lira. Hangi öğretmen, imam, polis, emekli, küçük esnaf, hangisi ayda 3 bin 500 lira para kazanıyor. Buradaki çiftçi kardeşlerimizin, küçük çiftçilerimizin hangisinin eline ayda 3 bin 500 lira net para geçiyor. Bu ülkenin 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor."
Destici, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, BBP Yozgat İl Başkanı Fatih Uçar, Sorgun İlçe Başkanı Hasan Günaydın, Sorgun Belediye Başkan adayı Binat Doğan ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA