Baytemur Açıklaması

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve emek mitingine geniş katılım bekliyoruz” dedi.

Baytemur Açıklaması

Sendika binasında, Eğitim Sen Şube Temsilciler Meclis Toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “İşçiler kıdem tazminatına sahip çıkmak için şalterleri indirmek dahil sonuna kadar direneceklerini şehir şehir gerçekleştirdikleri eylemlerle, direnişlerle kanıtladı. Kamu emekçileri satış sözleşmesini kabul etmediler, onurları ve geleceklerine sahip çıkarak 19 Aralık 2013’te greve gitti. İşte bu nedenledir ki iktidar bloğu içinde yönetememe krizi ve iktidar kavgası başladı.

Düne kadar rantı birlikte paylaşanlar şimdi birbirlerine darbe yapıyor, saray kavgasına tutuşuyorlar. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz, olmayacak. Aylardır ‘Bu daha başlangıç’ diyoruz. Önümüzdeki dönem AK Parti’nin hesap verme dönemi olacak. Gün, hesap sorma günüdür. Gün, eşit, özgür ve demokratik bir geleceğe dair umudu daha da büyütme günüdür. Gün, isyanı hep bir ağızdan haykırma günüdür. Gün, mücadeleyi büyütme günüdür. KESK, DİSK, TMMOB, TTB olarak; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve emekten yana bütün örgütleri, bütün kurumları; bütün inisiyatif, bütün dayanışma, bütün forumları; tek bir istisna bile bırakmadan bütün yurttaşlarımızı yan yana gelip, omuz omuza vermeye; 11 Ocak 2014’te Ankara’da yapacağımız özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve emek mitingine ülkenin her bir tarafında hep birlikte örgütlemeye, çoğaltmaya, büyütmeye, katılmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA