Bartın’da İntihar Önleme Eğitimi

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Devlet Hastanesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli sağlık personellerine “İntiharı Önleme” eğitimi verildi.

Bartın’da İntihar Önleme Eğitimi

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünce Devlet Hastanesi ve sağlık personeline yönelik intihar ve intihar girişimlerini önleme konulu eğitim verildi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Yaşar Özmen tarafından verilen eğitimlerde, 2006 yılından bu yanaBartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Devlet HastanesiAcil Servis bünyesinde “Acil Servislerde İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimi”faaliyetlerini sürdürmekte olduğu, birimde; İntihar girişimleri ve diğer kriz durumları ile karşılaşan kişilere ve ailelerine uygun zamanda, gerekli psikososyal desteğin verilerek kriz odası birim sorumlusunun denetiminde, bu alanda eğitim almış personellerce kayıt altına alınarak veri bankası oluşturulduğu belirtildi.

Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, eğitimlerin 2014 yılı içerisinde, Acil Servislerde, 112 Komuta Kontrol Merkezlerinde, Psikiyatri ve Nöroloji servislerinde çalışan sağlık personellerine yönelik devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA