Bağ Evini İkinci Kez Yaktılar

Konya’nın Seydişehir ilçesinde arsasına yaptığı bağ evi ikinci kez yakılarak küle dönen kişi, kundakçıların yakalanmasını istedi.

Bağ Evini İkinci Kez Yaktılar

İlçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesinde Mustafa Örnek’e (76) ait bağ evi 2 yıl önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. Eşyalarla birlikte yanarak harabeye dönen evinin olduğu arsaya yeni bir ev yapan Örnek, ciğer rahatsızlığı nedeniyle temiz hava alması gerektiği için burada vakit geçirmeye başladı.

Seyyar köftecilik yaparak emekli maaşı ile geçimini sağlamaya çalışan Örnek’in evi geçtiğimiz günlerde yeniden ateşe verildi.

Kül olan evdeki eşyalar tamamen yandı.

Ciğer hastası olarak tedavi gördüğünü söyleyen Mustafa Örnek, “Bağ evimi değil ciğerimi yaktılar” diyerek kundakçıların yakalanmasını istedi. Örnek, “Hastalığıma iyi gelmesi için iki sene önce yaptırdığım bağ evimi yaktılar. Doktorlar kahveye gitmeyeceksin, temiz hava alacasın dediler bizde sağlığımız için tekrar yangından sonra 20 bin lira harcayarak bahçenin başka bir yerine bağ evi yaptık, ama tekrar yaktılar. Ne amaçla yakıyorlarsa anlayamadım. Kimseye kötülüğüm yok, hep iyilik yaparım,bahçeye masa, çekyat koydum ihtiyaçlılar otursun diye, ama yaktılar. Bütün eşyalarımız yanmış, kullanılamaz hale gelmiş” dedi.

Kaynak: İHA