Ücret Alamadıklarını İddia Eden İşçiler Eylem Yaptı

Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu inşaatında çalışan işçiler, 8 aydır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla şantiye önünde ateş yakarak eylem yaptı.

Kayapınar ilçesinde yapımı süren Ceza İnfaz Kurumu inşaatının şantiyesinde toplanan bir grup işçi, 8 aydır ücretlerini alamadıklarını gerekçe göstererek, şantiye önünde topladıkları lastikleri ateşe verdi.
Olay yerine gelen polis, işçilere yaptıkları eylemin yasal olmadığını belirterek, işçilerden şantiye dışına çıkmalarını istedi.
Bunun üzerine şantiye dışına çıkan işçiler, müteahhit firma yetkilileriyle görüşmek istediklerini ancak firmanın onları sürekli oyaladığını savunarak, tepki gösterdi.
İşçilerden Azat Yıldız, 8 aydır çalışmalarına rağmen ücretlerini alamadıklarını iddia ederek, bu nedenle inşaatta çalışan yaklaşık 700 işçinin mağdur olduğunu söyledi.

Firmanın işçileri sürekli oyaladığını ileri süren Yıldız, şöyle konuştu:
"Anlaşmaya göre bugün saat 12.00'de ücretlerimiz dağıtacaktı. Ancak ortalıkta yoklar. Zora düştükleri anda hemen polisi arayıp şikayet ediyorlar. Bu inşaatta yaklaşık 700 kişi çalışıyor. Ama kimse parasını alamadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İsteseydik şantiyeyi de yakardık. Ancak yakmadık. Sadece lastik yakarak sesimizi duyurmaya çalıştık."
Mehmet Aydın ise taşeronluk yaptığını belirterek, inşaatta 40 işçi çalıştırdığını, işçi alacaklarının 130 bin lira olduğunu belirtti.

Yanında çalışan işçilerin parasını ödemek için arabasını ve altınlarını satmak zorunda kaldığını kaydeden Aydın, "Paramız kalmadığı için bakkala bile gidemiyoruz. Burada herkes işçi çalıştırmış. Ancak paralarını henüz alamadılar. Bir ay önce Ankara'da firma yetkilileriyle görüştük. Bu ayın sonunda paramızı vermek için söz verdiler. Saatlerdir bekliyoruz ancak yetkililerden kimse yok" ifadelerini kullandı.
Şantiye önünde yakılan ateş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Kaynak: AA