Rize'de, Okullarda Sağlık Eğitimi Programı Düzenleniyor

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezince ilkokul 2. sınıf ve ortaokul 6. sınıf öğrencilerine yönelik sağlık eğitimi programı düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinde sağlık eğitiminin, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirterek, "Her öğrenim yılı boyunca olduğu gibi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da düzenli ve kapsamlı bir programla Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde okullarda sağlık hizmeti eğitimi vermeye devam ediyoruz" dedi.

Özşahin, merkeze bağlı ilkokul ve ortaokullarda düzenlenen program kapsamında dokuz okulda, bin 622 ikinci sınıf ve bin 254 altıncı sınıf öğrencisinin eğitimlere katıldığını söyledi.

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak, ergenlik döneminde bedensel ve psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan eğitim programında 6. sınıf öğrencilerine, Halk Sağlığı Müdürlüğü psikoloğu Esra Alemdaroğlu tarafından ergenlikte psikososyal gelişim, diyetisten Rabia Yıldız tarafından sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, ebe Yaşar Çakmak tarafından ergenlikte fiziksel gelişim ve sağlık sorunları konularında eğitim verildi.

Sağlık eğitimi programı kapsamında ilkokul 2. sınıf öğrencilerine ise Toplum Sağlığı Merkezi diş hekimi Nurcan Yıldırım tarafından ağız ve diş sağlığı, ebe Yaşar Çakmak tarafından da kişisel hijyen ve bakım konuları anlatıldı.
Kaynak: AA