Osmanlı Torunları Ecdadını Yad Etti

Esenyurt’ta kurulan Osmanlı Otağı 1071 Kültür Eğitim ve Gençlik Derneği, Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlediği görkemli bir şölen ile gençlere ecdadını hatırlattı.

Osmanlı Torunları Ecdadını Yad Etti

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Zafer Bülent Atasoy yaptığı konuşmada, “Gençliğin, geçmişten geleceğe ahlaki ve diğer tecrübeleri aktarmayı amaç edinen derneğimizin amacı gençlere tarihten ders almalarını ve ecdadını tanımalarını sağlamaktır. Tarihine hayran ama tarihini bilmeyen bir nesil olduk. Bu yüzden amacımız, hayran olduğumuz tarihimizi bilmek ve ecdadımızın izinde ilerlemektir” dedi

Atasoy, programda ve her konuda desteğini esirgemeyen Esenyurt Belediye Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.

“KONU OSMANLI OLUNCA İNSANIN DİZLERİ TİTRİYOR”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, “Konu Osmanlı olunca insanın dizleri titriyor. Bu kadar muazzam bir İmparatorluk etkinliklere sığmaz, tarif edilemez. O günlerdeki Osmanlı kararlarını, yaşama tarzını ve cihanı hükmettiği fermanları okudukça dizlerim titriyor. Ne mutlu ki böyle bir ecdadın torunuyuz. Onlar bizlere çoğu şeyi yazarak bıraktılar fakat onlar hep yok edildi. Bizleri, gençlerimizi sürekli ecdadımızın yaşantısından uzak konular ile kandırmaya çalışıyorlar. Ama biz, ecdadımızı geleceğe taşıyarak bir nesil hazırlıyoruz” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise, Osmanlı padişahları, Osmanlı Haremi ve Osmanlı tarihi konusunda katılımcıları bilgilendirerek, “Osmanlı gençliği top oynamadı, internete, Facebook’a, Twitter’a girmedi. Osmanlı gençliği 11 yaşında vali olabiliyor 21 yaşında İstanbul’u fethediyordu. İlimle alakalı oluyordu. Taşa toprağa değil geçmişimizi anlatan olaylara yatırım yapmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan mehter takımı ise Esenyurtlular tarafından ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA