Chp'li Susam Açıklaması

İzmir CHP'de, Kınık adayı krizi partiyi adeta ikiye böldü.

Chp'li Susam Açıklaması
İl Başkanı Ali Engin, "Adayımız Mehmet Çetinkaya" derken, partinin İzmir'deki güçlü isimlerinden Milletvekili Mehmet Ali Susam, şok bir açıklama yaptı. Susam da, "Partimizin Kınık adayı Süleyman Kaya’dır" dedi.


İl Başkanı Ali Engin'in açıklamasının ardından hemen yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ali Susam'ın sözleri partide, Kınık krizinin derin olduğunu gösteriyor. "Partimizin en üst karar organı Parti Meclisi’dir. Parti Meclisimizin 16 Ocak’ta gerçekleşen toplantısında yapılan oylamada Kınık ilçemizde Süleyman Kaya aday olarak belirlenmiştir." diyen Susam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bazı Parti Meclisi üyelerinin sonuca itirazların ardından, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu amacıyla yetki almıştır. Genel Başkan’ın üzerine aldığı sorumluluk kimi çevrelerde Kınık’ta adayın değiştiği şeklinde yorumlanmış ya da yorumlanması amacıyla algı yönetilmeye gayret edilmiştir. Önceki gün (dün) Süleyman Kaya partimizin Genel Merkezi’nde, sayın Genel Başkan’dan randevu alarak görüşmüştür. Ben de başka bir amaçla aynı yerde bulunurken, görüşmeye davet edildim. Genel Başkanımızın kendisine “Parti Meclis’inden senin adın çıktı. İlçende çalışmalarını sürdür” dediğinin şahsen tanığıyım. Kınık ilçemizde seçim çalışmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla tanığı olduğum bu olayı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duydum. Saygılarımla."
Susam'ın bu açıklamaları, İl Yönetiminin tavrına rağmen, Kınık'taki adaylık çekişmesinin partide görüş ayrılığına neden olduğun gösteriyor. Bu gelişmelerin ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Merkez'den krize elkoymak amacıyla önümüzdeki hafta başında üst düzey isimlerin gelerek, çalışma yapacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA