Başkan Ergün'ü Selendi'de Ciritçiler Karşıladı

Manisa'nın MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçim turları çerçevesinde geldiği Selendi'de sevgi gösterileri ve ciritçiler tarafından karşılandı.

Başkan Ergün'ü Selendi'de Ciritçiler Karşıladı
Esnaf ve köy gezileri yapan Cengiz Ergün, ilk olarak partisinin İlçe Belediye Başkanı Nurullah savaş’ı tanıttı. Garaj caddesinde yaptığı konuşmasında, Manisa Belediyesi’nde ortaya koydukları projeler hakkında bilgi verip projelerini anlattı.
Büyükşehirin büyük bütçe anlamına geldiğini, bu bütçenin emin ellere teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Ergün, "Büyükşehir, büyük bütçeyi getiriyor. Bu nedenle işi emin ellere bırakmamız lazım. Çalmadan, çırpmadan, tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden, hizmet ve yatırımların adaletli bir şekilde her yere ulaştırmak bizim boynumuzun borcu. Hayallerinizin almayacağı hizmetleri sizlere ulaştıracağız" dedi

MHP Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile büyükşehirde destek isteyen Ergün, "Manisa’da başlattığımız değişim Selendi’de de devam edecek. "1 Nisan 2009'da devraldığımız Manisa Belediyesi’nin borcu 96 milyon TL, geliri 65 milyon TL idi. Göreve geldiğimizin ilk haftasında borcu nedeniyle elektriği kesilen ilk il belediyesi olduk. Vergi Dairesi, SGK gibi borçlar nedeniyle haciz uygulamalarıyla karşılaştık. Gece gündüz demeden çalışarak, bunların üzerine gittik ve bu borcu 15 ayda kapattık dedi.

Yapılan doğru çalışmalarla Manisa Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesinin 187 milyon TL’ye ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Bunları nasıl başardığımızı birkaç örnekle açıklamak istiyorum. Manisa Belediyesi önünde 60’a yakın araç kiralanmıştı. Yaptıkları kilometrelere göre ödeme yapılıyordu. Bazıları kilometre yazsın diye boş olarak çeşitli illere gidip geldiği gibi durumlar tespit ettik. Bunlara son vererek 15 araç satın alıp, şuanda bu hizmetimizi veriyoruz. Çöp toplama işi de, yalnızca araçlarına 11 milyon TL kira bedeli ödenerek bir firmaya yaptırılıyordu. Biz 4,4 milyon TL yatırımla tüm araçları satın alarak aylık 450 bin TL gibi bir kar elde etmeye başladık. Yani yarı fiyatına yapılabilecek işler, birilerinin ceplerine hortumlanıyormuş, biz bunları kestik."
‘Manisa Değişiyor’ sloganıyla değişim başlattıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa’da artık birer birer yatırım yapmaya başladı.

Manisa’da 57 mahallenin tamamına ayrım yapmadan, eşit hizmet götürerek çalışmalar yaptık. Yağmur suyu drenajı, yeşil kuşak, kaldırım, engelli rampaları ve asfalt gibi hizmetlerle girilmedik sokak dahi bırakmadık. Merkezdeki tüm okulların, kamu kurumlarının duvar kaplama ve aydınlatmalarını bitirdik. Camilerimizin aydınlatmalarını yaptık. Manisa 2009’dan önce ölü bir şehirdi. Biz çeşitli bölgelerde sosyal alanları arttırarak, gençlerimizin vakit geçirebilecekleri alanları çoğaltarak Manisa’yı yaşayan bir kent haline getirdik" dedi

Kaynak: İHA