Abd’nin Kadın Belediye Başkanı Adana’da

ABD'nin Tennese eyaletine bağlı Knoxville şehrinin ilk ve tek kadın belediye başkanı Madeline Rogero, birçok kadının eleştiriyi ve siyaseti sevmediği için başkanlığa aday olmadığını söyledi.

Abd’nin Kadın Belediye Başkanı Adana’da

Adana'da kadınlara, yerel yönetimlerde nasıl aktif rol alabilecekleri konusunda deneyimlerini aktardı.

ABD Adana Konsolosluğu ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi'nin davet üzerine Adana’ya gelen Rogero, "Siyasette Kadının Yeri ve Önemi" konulu sunum gerçekleştirdi. Sunum öncesi konuşan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, ABD'nin uzun yıllar kadınların siyasette daha aktif olmaları konusunda gerek ülke içinde gerekse Türkiye gibi ülkelerde destekleyici çalışma yaptığını söyledi.

Kadınların en az erkekler kadar hatta bazı konularda erkeklerden daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade eden Espinoza, bu sayede kadınları kent yaşamına daha fazla katkı sağlayabileceğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Knoxville Belediye Başkanı Rogero, kadınların başarılı olması için erkeklerden de destek alması gerektiğini belirtti.

Kendisinin de başkanlık için aday olduğu süreçte iki erkeğin çok büyük desteğini gördüğünü ifade eden Başkan Rogero, “10 yıl boyunca Knoxville’de yaşadım. Şehir planlama konusunda eğitim aldım. Rakibim 24 yıldır başkanlık yapıyordu. ‘Ben buna nasıl rakip olurum’ dedim. Arkadaşlarım ‘sen başarabilirsin’ diyerek bana destek verdi ve aday olmaya karar verdim. Yaşadığım bölgeden her insanın kapısını çaldım. Rakibim beni tehdit olarak görmüyordu. Hatta ben Demokrat Parti’den aday oldum ve partimin üyeleri başka partiden aday olmasına rağmen rakibimi destekliyordu” dedi.

Ancak oyların yüzde 58’ini alarak seçimi kazandığını kaydeden Rogero, “Sonuca kendim de şaşırdım. Ben aday olduğumda ‘her kesimin belediye başkanı olacağım’ dedim ve insanlar bunu takdir etti. Çünkü her şehirde bir takım bölünme vardır” ifadelerini kullandı.

Rogero, adaylık sürecinde yaşadığı hikayeleri anlatmayı sevdiğini belirterek, bu hikayelerin kadınlara ilham olması gerektiğini kaydetti.

Başkanlığa aday olan kadınların istekli olmaları ve kaybetmeyi düşünmemeleri gerektiğini belirten Başkan Rogero, ne olursa olsun şevklerini kırılmamaları konusunda da tavsiyede bulundu.

Madeline Rogero, şunları aktardı:
“Benim zaferimin birçok kadına örnek olmasını istiyorum. İlk adaylığınızda kazanamazsanız bile pes etmeyin. Aday olacaksanız eleştiriye açık olun. Birçok kadın eleştiriyi ve siyaseti sevmediği için aday olmuyor. Ancak her şeyi erkeklerin eline vermememiz gerekir. Biz mükemmel değiliz. Hata da yapacağız. Ancak olumsuz eleştirilere karşı derimiz kalın olacak. Olumlu eleştirilere ise derimiz şeffaf olacak ve bunlardan bir takım şeyler öğreneceğiz.”
Fotoğraflardan oluşturulan slayt eşliğinde katılımcılara şehrini tanıtan Madeline Rogero, enerji verimliliğinin ve sürdürülebilirliğinin kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Toplantı, Başkan Rogero’nun katılımcıların sorularını cevaplaması ile son buldu.
Kaynak: İHA