Uşak Üniversitesi Öğrencileri Tübitak Proje Desteği Kazandı
Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencisi Canan Efilti ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nedim Mutlu’nun, TÜBİTAK’ın 2209/A-Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri Destek Programına sundukları projeleri kabul edildi.
Canan Efilti ve Nedim Mutlu’yu makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik öğrencileri tebrik etti. TÜBİTAK’ın üniversite öğrencilerine yönelik Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı’na başvuran Canan Efilti ve Nedim Mutlu ile makamında bir süre sohbet eden Rektör öğrencilerin etkin bir şekilde bilimsel araştırma projelerinde yer almaya başlamalarından mutlu olduklarını belirterek “Öğretim üyeleri gözetiminde hazırladıkları projelerle TÜBİTAK’ın Yurt içi Araştırma Projeleri Destek Programı’na başvuran öğrencilerimizin, proje hazırlamadaki başarılarını da görmüş oluyoruz. Bu tür projelerle öğrencilerimiz kendilerini geliştiriyor. İster mesleki kariyer isterse akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz için bu tür projeler yapmak artı değer kazandırmaktadır. Her yıl Türkiye’nin farklı üniversitelerden TÜBİTAK’a proje başvurusu oluyor. Ciddi değerlendirmelerin ardından bazı projeler seçiliyor ve destek almaya hak kazanıyor. Bu nedenle öğrencilerimizin başarılarını görmek bizi gururlandırıyor”dedi.
Uşak Üniversitesi Öğrencilerinin Destek Kazanan Projeleri
Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Yaman Turan danışmanlığında proje yürütücüsü Tekstil Mühendisliği son sınıf öğrencisi Canan Efilti ve proje ortağı Arş. Gör. Mehmet Zıraplı tarafından hazırlanan “Selülozik Liflerin Güç Tutuşurluk Özelliğinin Sol-Jel Yöntemi Kullanılarak Geliştirilmesi” adlı proje TÜBİTAK’ın 2209/A-Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri.
Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Aktaş danışmanlığında proje yürütücüsü Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Nedim Mutlu ve proje ortağı Arş. Gör. H. Ersen Balcıoğlu “Farklı Çevre Şartlarına Maruz Kalmış Doğal Lif Takviyeli Kompozitlerin Dayanımları” adlı proje TÜBİTAK’ın 2209/A-Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri.
Ayrıca Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nefise Gönül Şengöz danışmanlığında Tekstil Mühendisliği son sınıf öğrencileri Rukiye Akkuş ve Gözde Özcan’ın “Fabrikanın Üretim Verileri ile Kalite Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi” adlı projesi, İsmail Eğinme’nin “Bir Tekstil Fabrikasından Alınan Üretim Verilerine Kalite Kontrol Yöntemlerinin Uygulanması ve Yorumlanması” adlı projesi ve Nurgül Bozacıoğlu ile Onur Uzunoğlu’nun “Pamuklu Kumaşların Buruşma Özelliklerinin Görüntü İşleme Yöntemi İle Karşılaştırılması” adlı projesi TÜBİTAK’ın 2241-A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programından (2013-9) destek almaya hak kazandı.