Star Wars Tunus'u patlatabilir

Arap Baharı'ndan üç yıl sonra pozitif bir demokratik geçiş sürecinde olan Tunus, Sahra Çölü'nde bulunan Star Wars setine tekrar ilginin artmasını bekliyor.

Star Wars Tunus'u patlatabilir
The Guardian'da yayımlanan haberde Tunus'un Sahra çölünde yer alan ve kült bilim Kurgu filmi Star Wars'un Darth Vader karakterinin çocukluğunu geçirdiği Tatooine gezegenini canlandırmak için kurulan setin, bir zamanlar filmin hayranları tarafından kutsal mekan olarak görüldüğü ve sıklıkla ziyaret edildiği belirtildi.

GEORGE LUCAS ÇÖLDEKİ IŞIĞA HAYRAN

Ülkede yapılan Star Wars çekimlerinde set amirliği görevini üstlenen Taieb Jallouli, Tunus'ta yeni bir hükümetin bulunduğunu ve ülkenin umut dolu olduğunu belirterek, bu durumun Star Wars hayranlarının ve çöl maceracılarının ülkeye dönmesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

Ülkede çekilen 'İngiliz Hasta' ve İndiana Jones serisinin ilk filminde de set amirliği yapan Jallouli ayrıca, Star Wars serisinin yönetmeni George Lucas'ın Tunus'un çöllerindeki ışığa hayran olduğunu söleyerek, "Ülkedeki istikrarla umuyoruz ki, eski ve yeni yönetmenler Tunus'a tekrar geri dönerler" diye sözlerine ekledi.