Dr.beyhan Korkut; 'Başbakan Dalaman'a Gelecek'

2004-2009 yılları arasında Dalaman Belediye Başkanlığını yapan ve 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde AK Parti'den yeniden belediye başkan adayı gösterilen Dr. Beyhan Korkut seçim çalışmalarına hızlı başladı.

Dr.beyhan Korkut; 'Başbakan Dalaman'a Gelecek'

AK Parti tarafından Dalaman’da Belediye Başkan Adaylığı resmen açıklanan eski başkan Dr.Beyhan Korkut, ilk olarak İlçe Başkanlığında partililerle buluştu. Adeta miting havasında geçen buluşmada Dr.Beyhan Korkut, hem partililerden teşekkür etti hemde projelerinden bahsetti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından kendisine Dalaman Belediye Başkan adaylığının tebliğ edildiğini belirten Dr.Beyhan Korkut, “Ak Parti adayını büyük bir titizlikle seçer, süreç çok uzadı, çok strese girdik. Allah’a şükür burada hiçbir aday adayı arkadaş birbirini yemedi, aleyhine konuşmadı, süreci barış içinde tamamladık. Bu benim 3'üncü aday adaylığım sürecimde artık tecrübeliyiz. Benim durumum belli, bir atımlık kurşunum var, bu seçimi Allah’ın izni ile almam gerek, almamız gerek. Bunu da tek başıma yapmayacağım, Ak Pari ile birlikte yapacağız. Bugün bir yola çıkıyoruz, ben geçmişin hesabını yapmayacağım, geçmişle takılı kalamam, geçmişin sadece hatalarından ders alıp, gelecekte aynı hataları yapmamak üzere programlanmış canlılardır insanlar. Geçmişteki hatalarımı ben biliyorum, lütfen karşımdakilerde bilsinler” dedi.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BİLE ÖNERİSİNE AÇIĞIM
Dalaman’da yapılan 13 anketten de yüzde 50’nin üzerinde oy aldığını tekrarlayan Dr.Beyhan Korkut, “Ben halkın desteği ile var oldum, bu halk beni var etti. Allah’a bin şükür buradayım. 5 yıl önce yuhalanarak gittim bu memlekten, şu an buradaysam anket ve temayüller sayesindendir. Bu andan itibaren bu temayüller, halkın ve parti içindeki diğer organların isteklerini gösterir. Hepimiz bu istekleri boyun eğmek, anlamak zorundayız. Bende sizi anlamak zorundayım. Sizde beni ve temsil ettiğim insanları anlamak zorundasınız. Bu bir şarttır. Bu kopukluk bundan sonra Allah’ın izni ile olmayacaktır. Ve bu anlayışla, Allah izin verirse 30 Mart’ta, çünkü anketler, kamuoyu incelemeleri gösteriyor ki Dalaman da çok farklı bir seçim geliyor. Sadece Dalaman’ı almak yetmiyor, Allah izin verirse Dalaman’ı almamız garanti, Genel Merkez bunu görüyor, Büyükşehiri de almak zorundayız. Davul tokmaksız çalmaz akadaşlar, biz Dalaman olarak koordineli çalmalıyız. Ben bu andan itibaren, bir daha söylüyorum geçmişin hesabını yapmayaccağım ama içimizde yapmak isteyenler varsada onlarla da bir arada olmayacağım. Parti yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcisi isek herkes Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ak Parti Genel Merkezi’nin bizleri tevdi edilmiş görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız ve işimizi doğru yapacağız. Artık yanılma, yanıltma zamanı değil, gün birlik zamanı, tüm aday adaylarına kapım açık, listem açık. Herkesin önerisine açığım, değil sizin 7 yaşındaki çocuğun bile önerilerine açığım” dedi.

Seçilmesi halinde 3 tane projesinin olduğunu belirten AK Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı Korkut, “İlki, 2014 yılında 5bin üniversite öğrencisi Dalaman’a gelecek. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, Park Otel, Belediye Binası, eski Belediye Binası ve Hastane Binası üniversiteye verilecek. Meslek Yüksekokullarının olduğu yere, Atakent’e bir tane fakülte gelecek. Yüksekokullar, Narlı’dan başlayarak madencilik, balık, tarım yüksekokulları tüm köylere dağılacak. 2 yıl içinde Belediye olarak 4 lise, Fen Lisesi, Anadolu Endüstir Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi yapacağız. 5bin öğrenci günlük Dalaman’a 100 bin lira nakit para bırakacak, bu esnaf için cansuyu olacak. Dalaman’da çok büyük ekonomik sıkıntı var. Adımlarımızı düzgün atalım, çiftçinin hali çok kötü. Bağlantılarımı yaptım Pazar hazır. Dalaman’a 2014 Ekim ayından itibaren yapacağımız tesis ile çiftçinin dalında bir tane meyve, bostanında sebzesi kalmayacak. Saksılara biber domates diktirmezsem, adım Beyhan Korkut değil. Ve Dalaman’ı, Türkiye ve dünya çapında yaş sebze meyve üretiminde marka yapmazsam yine adım Beyhan Korkut değil. Duyumlarım yanlış değilse, sayın Başbakanımız 10-15 gün içinde Yat limanının temelini atmaya geliyor. 1 yıl sonra 2nci yat limanının temelini attıracağız. Turizm kentini de bu yaz başlayacak. Bu yat limanına, turizm kentine bir kelle koydum, bu kelle 2009’da o turizm kenti için koptu. Birileri geldi Dalaman’da darbe yaptı, Dalaman’ı ezdi geçti. 100 bin liralık tarlalarınız 10bin liraya düştü. O gün onların devri idi, bugün halkın devri” dedi.

Kaynak: İHA