'Bandırma Vapuru' Bandırma'da Da Yapılacak

Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulunca hazırlanarak belediye meclisine sunulan projeyle, Atatürk ve silah arkadaşlarını İstanbul'dan Samsun'a taşıyan Bandırma Vapuru'nun ilçede aslına uygun bir örneği yapılacak.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan "Bandırma Vapuru Müzesi Projesi''ni genel kurul toplantısında, üyelere ve kamuoyuna tanıttı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Selim Panç, Bandırma Vapuru'nun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını İstanbul'dan Samsun'a getirdiğini söyledi.

Vapurun milli mücadelenin başlamasına vasıta olarak önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Panç, şöyle konuştu:
"Bandırma Vapuru'nun, Bandırma açısından da önemi büyüktür. Bandırma Vapuru Müzesi, şehre sosyal ve turizm açısından ekonomik bir değer katacaktır. Samsun'daki aynı müzeyi yılda 800 bin kişi geziyorsa Bandırma müzesine de Güney Marmara'nın incisi olan bu yerde daha fazla turist gelecektir. Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Sanayi ve İş Adamları Derneği, MÜSİAD Bandırma Şubesi, Bandırma İş Adamları Derneği gibi sivil toplum örgütlerinden de destek sözü aldık."
- ''150 ton sactan oluşacak, 11 ayda bitirilecek''
Projeyi Bandırma Belediye Meclisine sunduklarını ve ilk oturumda ele alınacağını vurgulayan Panç, "Bandırma'nın marka şehir olmasında ilk adım olarak görülen, karada hayata geçirilecek bu eser 150 ton sactan oluşacak, 11 ayda bitirilecek ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak" dedi.

Toplantıya, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de katıldı.

Kaynak: AA