Sodes Sayesinde Kayakla Tanıştılar

Van'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen proje kapsamında, 142 öğrenci kayakla tanıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırladığı "SODES'le Kayak Öğreniyorum" Projesine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
Proje kapsamında öğrencilere kayak malzemesi dağıtan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, evlerinden araçlarla aldıkları 142 öğrenciye Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezinde antrenörler eşliğinde kayak eğitimi veriyor.
Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abalı Kayak Merkezinin yalnızca Van'a değil tüm bölgeye hitap edecek özellikte bir tesis olduğunu belirterek, kış sporlarında altyapıyı oluşturmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırladığı projeyle güzel bir çalışmaya imza attığını vurgulayan Akmeşe, Van'da kış sporlarına olan ilgiyi artırmak ve gençlerin kayak sporuna ilgisini çekmek için çalıştıklarını ifade etti.

Kayak antrenörü Mehdi Tekçe de 142 öğrencinin kayak eğitimi aldığı projenin, kent açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Projeye katılan öğrencilerin bir bölümünün daha önce kayak eğitimi almış sporculardan oluştuğunu anlatan Tekçe, "Öğrencilerin büyük bölümü hayatında ilk defa kayakla tanışan, kayağın ne olduğunu bilmeyen çocuklar. Bu çocukları hafta içi evlerinden alarak Abalı Kayak Tesisine getiriyoruz. Belirli bir eğitimden geçen öğrencilerimizi sonraki aşamalarda yarışmalara hazırlayacağız" dedi.

Öğrencilerin yarışlara katılabilmesi için 2-3 sezon eğitim alması gerektiğine değinen Tekçe, "Asıl hedefimiz, çıtayı yükselterek milli takıma sporcu yetiştirmek ve başarılı sporcularımızla da dünyada ülkemizi temsil etmek" ifadelerini kullandı.
Kayakla ilk kez tanışan öğrencilerden 13 yaşındaki Zeynep Ayakatik ise antrenörleri sayesinde kayak sporuyla tanıştığını bildirerek, kendilerine kayak sporu için tüm imkanların tanındığını kaydetti.

Ayakatik, gelecekte iyi bir kayakçı olmak için çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, antrenörlerine teşekkür etti.
Kaynak: AA