Hadrianoupolis Antik Kentindeki Çalışmalar

Eskipazar ilçesinde bulunan ve ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis antik kentinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Kaymakam Abdullah Kadıoğlu incelemelerde bulundu.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Hadrianaupolis antik kentinin ülke ve bölge turizmine kazandırılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kazılar sonucu ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis antik kentinde çalışmaların tamamlandığında turizme açılacağını ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz aylarda antik kentte çalışmalar yapıldı. Almanya ve Avusturya'dan gelen uzmanların da bulunduğu 12 kişilik bir ekip, bölgede yer altı görüntüleme çalışması yaptı. Bu çalışmalar sonucunda bölgenin çok önemli bir merkez olduğu anlaşıldı. Buranın önemli bir turizm merkezi olmasının yanı sıra Hristiyan dünyası için önemli bir hac merkezi olabileceği belirlendi. Kazılarda ortaya çıkartılan kilisenin üstü kapatılacak ve içerisinde bulunan mozaikler sergilenecek. Burada kazılar sonucu bulunan B Klisesinin üstünün örtülmesi çalışması devam ediyor. Böylelikle antik kentimizi hem doğa şartlarından hem de kaçak kazılardan korumuş olacağız."
Kaynak: AA