Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik Belediyesi'nin yıl boyunca şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda yaptığı kaldırım ve asfalt yenileme çalışmaları sayesinde, kentin üst yapısını Avrupa standartlarına kavuşturduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre kentin bütün cadde ve sokaklarında olduğu gibi şehir merkezinde de engelli ve yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere tüm Bilecik halkının yaşam standartlarını yükseltmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için cadde ve sokakların yenilendi.
Çalışmalar kapsamında, şehrin içindeki 117 kilometrelik ulaşım ağının, 70 kilometrelik kısmına, 60 bin ton asfalt ve 31,5 kilometrelik kısmı ise beton kilit taşı ile döşeyerek, ulaşım ağının yüzde 95'inin yenilendiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Büyük bir özenle yürüttüğümüz, Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) kapsamında bütün hemşehrilerimizin ulaşımlarını kolaylaştıracak, 5 kilometrelik hissedilebilir yüzey çalışması gerçekleştirdik. Toplamda. 13.5 kilometrelik kaldırım taşı döşeyerek, eskimiş yol ve kaldırımlarımızı yeniledik. Çalışmalarla birlikte cadde ve sokaklarımızı engelsiz hale getirmenin yanı sıra daha estetik bir görünüm kazanmasını sağladık."
Çalışmalar kapsamında ayrıca Şeyh Edebali Türbesi'ne giden bütün yolların da yenilendiği ve türbeyi ziyaret edecek vatandaşlara daha rahat bir şekilde ulaşım imkanı sağlandığı bildirildi.


- Yeni yılda çocuklar, tiyatro ile buluşmaya devam edecek

Bilecik Belediyesi, kentteki çocukları, Ocak ayında 4 yeni oyunla buluşturacaklarını bildirdi.
Bilecik Belediyesi'nce, "Sosyal Sorumluluk Projeleri" kapsamında her hafta düzenlenen tiyatro oyunları ile çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlanıyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 5 Ocak Pazar günü ''Bir Prenses Masalı'', 12 Ocak Pazar günü ''Ah Bir Çocuk Olsam'', 19 Ocak Pazar günü ''Akıl Adası'', 26 Ocak Pazar günü ise ''Rapunzel'' adlı oyunların, çocukların beğenisine sunulacağı duyuruldu.
Kaynak: AA