Aslan Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, “Herkes için adalet ve gecikmeyen bir adalet istiyoruz.

Aslan Açıklaması
Geciken adalet, adalet değildir” dedi.

MAZLUM DER Malatya Şubesi’nde; Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Özpolat ve Mehmet Karaman ile birlikte basın açıklaması yapan MAZLUM DER Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, “28 Şubat Postmodern darbesidir. Mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi beklenirken o dönemin aktörleri cezaevinden salıverildi.

Mağdur Salih Mirzabeyoğlu, Zekerya Şengöz, Fahri Memur hala cezaevinde. Nurettin Kayan ve Yakup Köseye ise 28 Şubat yargı kararlarının yürürlükte olması gereği cezaevinin yolu açıldı. Komediye dönüşen insanların duygularıyla ve hisleriyle alay eden bu sürecin kabul edilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

“Halka yönelik bu tür oluşumların hesabının sorulmaması yeni kalkışımları beraberinde getirmektedir. Yeni Roboskiler ve yeni 28 Şubatlar yaşanmaması için siyasi irade gereğini yapmalıdır” diyen Aslan, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Siyasi ve bürokratik çevrelerini kullanarak yolsuzluk haksızlık kanunsuz işler yapanlara karşı adalet en hızlı ve etkili kararları almalı ve siyasi idarede karar alıcılara yardımcı olmalıdır. Yoksa adil olmayan yapılar oluşur. Herkes için adalet ve gecikmeyen bir adalet. Geciken adalet, adalet değildir.”
Kaynak: İHA