Thd Başkanı Çakar Açıklaması

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME), ODTÜ'ye otobüs seferlerinin durdurulmasına ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtık" dedi.

Çakar, THD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'ye yapılan otobüs seferlerinin ekim ayı içinde durdurulması üzerine derneğin yaptığı başvuruda, "Ankara 8. İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının, Ankara Bölge İdare Mahkemesince kaldırıldığını" söyledi.

Bunun üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezinin, ODTÜ'ye otobüs seferlerinin durdurulmasına ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için 24 Ocak 2014'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü aleyhine Ankara 7. İdare Mahkemesinde dava açıldığını hatırlatan Çakar, "UKOME'nin kararı, spekülatif bir karar olup, kamu hizmetinin nitelikleri ile bağdaşmamaktadır ve hukuka aykırıdır" diye konuştu.

Çakar, otobüs seferlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle binlerce öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanın mağdur olduğunu savundu.
Kaynak: AA