Savcılara Yeni Görevlendirme

İstanbul merkezli soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Celal Kara, Mustafa Erol ve Mehmet Yüzgeç'in, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesinde yetki alanları değiştirildi.

Aralarında bakan çocukları ve iş adamı Rıza Sarraf'ın da bulunduğu 24 kişinin tutuklandığı, daha sonra 2 kişinin tahliye edildiği, İstanbul merkezli iki ayrı soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç'in, bu dosyalardan el çektirildikleri ve başka alanlarda görevlendirildikleri öğrenildi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen Hadi Salihoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görevine başladıktan bir süre sonra, adliyede görevli savcıların görevleri ve yetkileriyle ilgili bir çalışma yürüttü. Salihoğlu bu kapsamda, İstanbul merkezli operasyon soruşturmasını yürüten savcılardan Kara ile Yüzgeç'in görev yerini de değiştirdi.
Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosunda görevli savcı Celal Kara'nın, İnfaz İlamat Bürosu'nda infaz savcısı olarak, Memur Suçları Bürosu'nda görevli savcı Mehmet Yüzgeç'in İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak ve bir süre önce savcı Ekrem Aydıner ile birlikte soruşturma dosyalarına bakmakla görevlendirilen Mustafa Erol da, özel soruşturma bürosu savcısı olarak görevlendirildi.
İstanbul merkezli operasyon soruşturmasını yürüten savcılardan Ekrem Aydıner'in görevinin devam ettiği de kaydedildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, adliyede görev yapan gazetecilerle tanışma toplantısında, "Görevli savcılar bana niyabeten görev yapıyorlar. Ben buranın sorumlusuysam, ilgili kanunların bana verdiği yetki ve görevleri kullanacağım. Bana niyabeten bağlı olan bir savcı, beni kenara atıp, kendi kendine hareket edemez. Esaslı bir görev değişikliği yapacağım. Bunu da bekleyin" ifadesini kullanmıştı.
Öte yandan Adliye'de görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri ve çok sayıda savcı ile ilgili de, ''yeni iş bölümü" başlığı altında, yayınlanan talimat doğrultusunda, çok sayıda görev yeri değişikliği yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA