Bişder Yönetim Kurulu Başkanı Baykal Açıklaması

Balkan İş Dünyası ve Dayanışma Derneği (BİŞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Baykal, "Hedefimiz önümüzdeki dönemde üye sayımızı artırarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek" dedi.

Baykal, dernekte düzenlenen toplantıda, 11 Ocak'ta düzenlenen BİŞDER 6. Olağan Genel Kurulu'nde yönetim kurulu başkan seçildiğini hatırlattı.
Yeni yönetim kurulu ve kendisinin verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğine inandığını belirten Baykal, "Derneğimizde yaklaşık 150 iş adamı mevcut. Son dönemde 4 kıtada 11 ülkeye ticari faaliyetlerde bulunmak için seyahatler yaptık. Geçtiğimiz dönemde sayın İbrahim İplikçioğlu'nun başkanlığında faaliyetlerde bulunduk. Marmara ve Türkiye genelinde de faaliyetler yapıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki dönemde üye sayımızı artırarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek" diye konuştu.

BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik de açıklamasını tüm yönetim kurulu adına yaptığını söyledi.

BİŞDER'in Edirne'nin en aktif sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Atik, "Demokratik Kongo'dan buraya gelen iş adamları Edirne'mizde gıda, tarım ve hayvancılık sektörü üreticilerimiz ile bir araya geldi. Burada ticari açılımın sağlanmasında Türk okulları ve öğretmenlerin önemini ve önemli bir görev aldığını bizzat gördük. Öğretmenlerimiz yeri geldi tercümanlık, yeri geldi rehberlik yaptı. Menfaat talep etmeden etkinliklerimizde yer aldı" şeklinde konuştu.

Günümüzde bazı insanların hiç hak etmedikleri şekilde "örgüt üyelikleriyle" suçlanmasını dernek olarak anlamakta güçlük çektiklerini aktaran Atik, suçlamalara ses çıkarmasalar da kırıldıklarını kaydetti.

BİŞDER'in Kırkpınar Er Meydanı'nda gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yaparak dünya ile kültürel köprüler kurulmasına vesile olduğunu ifade eden Atik, "Bugüne kadar şehrimiz ve ülkemizin ekonomisi için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimize, yine ülkemiz ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda devam etme kararında olduğumuzu dernek yönetim kurulu adına ifade etmek isterim" diye konuştu.

Kaynak: AA