Aü’de Görev Değişimi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel, görevini Prof. Dr. Yusuf Oysal’a devretti.

Aü’de Görev Değişimi

Devir teslim töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Özgür Yılmazel’in geçtiğimiz 4 yıl boyunca üniversitenin en önemli birimlerinden biri olan Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünde uyumlu ve başarılı bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi.

Yılmazel’e katkılarından ötürü teşekkür eden Gündoğan, “Tabii ki bu bir devir teslim, bir bayrak yarışı. Hepimiz belli dönemlerde belli işler yapacağız üniversitemiz adına. Teslim etmek demek, artık o işten tamamen çekilip 'Benim işim bitti' demek değil. Tabii ki her arkadaşımızın deneyimine ihtiyacımız var. Özgür hocamızdan da hâlâ faydalanmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Yusuf hocamız da üniversitemizin yıllardır öğretim üyesi. Bu noktada BAUM’a yeni bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Her yeni yönetim bir dinamizm getirecek. Nasıl Özgür hocamız geldiğinde projeler üretip onları hayata geçirdi; Yusuf hocamız da yeni ekibiyle beraber yeni projeleri uygulamaya koyacak. Ben Yusuf hocaya da yeni dönemde bu teklifimizi kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bu iş, öğretim üyeliğinin yanında yapılacak ayrıca bir iş. Hiç de kolay bir iş değil. Önümüzdeki dönemde başarılar diliyorum. Biz üniversite rektörlüğü olarak her zaman BAUM yönetiminin, iş yapan herkesin arkasında olduk. Bundan sonra da devam edeceğiz. Her şey Anadolu Üniversitesi için” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel ise, göreve başladıklarında da yönetim kurulunda Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın olduğunu ve 4 yıl boyunca desteklerini hiç eksik etmediğini kaydetti.

Yılmazel, “Biz birçok sistemi sistemsel hâle getirmeye çalıştık. İnsandan bağımsız hâle getirmeye çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraştık; ama dediğiniz gibi daha yapılacak çok iş var. Çünkü Anadolu Üniversitesi hem personeliyle hem açıköğretimiyle, hem örgünüyle çok büyük bir ekosistem. Şimdi ben bu işi gönül rahatlığıyla Yusuf hocaya devrediyorum. Zaten Yusuf hocayı da üniversiteye geldiğim ilk günden beri tanıyorum. Ne zaman desteğe ihtiyacı olursa biz hep buradayız” diye konuştu.

BAUM’un yeni Müdürü Prof. Dr. Yusuf Oysal da, önceki yönetimlerin çok güzel işler yaptığını aktararak, yapılacak daha çok iş olduğunu belirtti.

Oysal, “Bu işler tabii biter diye bir şey de yok, yani biz belli bir noktaya kadar getireceğiz. Güzel çalışmalar olacak inşallah. Üniversitemizi yeni girişimlerle beraber daha iyi yerlere getireceğiz. Bu konuda Rektör hocamızın da desteği önemli. Böyle bir görevi verdikleri için de ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA