Afyonkarahisar’da Hava Durumu

Afyonkarahisar’da bugün sabah saatlerine yağmur yağışı ile birlikte etkili olan lodosun gün boyu şiddetini arttırarak saatte 30 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi.


Kentteki hava durumu ile ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar 5. Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, yağmur yağışının bugün akşama kadar devam edeceğini söyleyerek, yağmurluk birlikte etkili olmaya başlayan lodosun ise gecede devam edeceğini söyledi.

Zaman zaman saatteki hızının 30 kilometreye kadar çıkacağını kaydeden Alaçam, özellikle soba kullanan vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı da dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Yağışa birlikte sıcaklıkların 8-10 derece arasında olacağını da dile getiren Alaçam, gece ise en düşük sıcaklığın ise eksi 2 derece olarak beklendiğini söyledi.

Son yağışlarla birlikte kentin Ocak ayında metrekareye düşen yağış ortalaması olan 44 kilograma yaklaşarak 21 kilogram düzeylerinde gerçekleştiğini ifade eden Alaçam, kentte ayrıca Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde de yağış beklenmediğini söyledi.

Afyonkarahisar’ın 2 Şubat Pazar gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisini de gireceğini belirten Alaçam, “Pazar günü yağmur yağışı ile birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı da bekliyoruz. İnşallah yağışlar böyle devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA