Abd'nin İstanbul Başkonsolosu Hunter, Bursa'da

Görevine geçen yıl eylül ayında başlayan ve Bursa'ya gelen ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, "Bir arkadaşımla şehir merkezinde yürüdük. Tarihi eserlerin oldukça iyi korunduğu dikkatimi çekti. Ayrıca yenileme çalışmaları da saygı gösterilecek başarıyla yapılmış" dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi belediye binasındaki makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Hunter, inceleme imkanı bulduğu Bursa'da tarihi ve kültürel mirasın aslına uygun yenilenmesinin kendisini çok etkilediğini bildirdi.
Altepe'yi, gösterdiği hassasiyet ve başarılı yenileme çalışmaları dolayısıyla tebrik eden Hunter, "Bir arkadaşımla şehir merkezinde yürüdük. Tarihi eserlerin oldukça iyi korunduğu dikkatimi çekti. Ayrıca yenileme çalışmaları da saygı gösterilecek başarıyla yapılmış" ifadesini kullandı.
Kentte merak ettiği mekanlardan birinin, tarihi belediye binası olduğunu belirten Hunter, Altepe tarafından burada ağırlanmaktan dolayı mutlu olduğunu vurguladı.
Bursa'nın, İstanbul dışında ziyaret ettiği ilk şehir olduğu bilgisini veren Hunter, "Bu gelişimden de ayrı bir keyif aldım. Geçen gelişimde belediye binasının önünden geçmiştim ve içini çok merak etmiştim. Yapıyı çok farklı bulmuştum. Şimdi bu yapının içindeyim ve çok farklı bir haldeyim" değerlendirmesinde bulundu.
Altepe ise konuğuna, Bursa'da gerçekleştirilen tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Kentte restore edilmedik tarihi eser bırakmadıklarını, toprak üzerindeki tüm eserleri işlevsellendirerek yeniden sosyal hayata dahil ettiklerini aktaran Altepe, şimdi de yer altında bulunan tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Bursa'nın son yıllarda çarşıları, tarihi eserleri, cami ve külliyeleriyle yaşayan bir tarih şehir haline büründüğünü ifade eden Altepe, "İçinde bulunduğumuz bu tarihi bina da 1879 yılında dönemin şartlarına uygun olarak yapılmış bir başkanlık binasıdır. O günden bu yana da başkanlık binası olarak kullanılmıştır" diye konuştu.

Altepe, Hunter'a kılıç kalkan plaketi, Hunter da Altepe'ye Washington DC'yi konu alan kitap hediye etti.
Daha sonra Altepe, Hunter'e belediye meclis salonunu gezdirdi.
Kaynak: AA