Tbmm Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanlık Divanı ve siyasi parti grupları adına yapılan açıklamalarda, MHP Esenyurt seçim bürosuna yapılan saldırı kınandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın başkanlığında toplandı.
Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Gündemdışı söz alan CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Gaffar Okkan, Gün Sazak'ın neden katledildikleri sorusuna henüz yanıt verilemediğini söyledi.

Hukuk devletlerinde aydınlatılmamış siyasi cinayetlerin olamayacağını belirten Öztürk, bazı olaylarda tetikçilerin yargılandığını, ancak gerçek faillerin bulunamadığını söyledi.

"Bugün bu siyasi cinayetlerin aydınlatılamamış olmasının utancıyla yaşamaktayız. Bu siyasi cinayetleri aydınlatma görevini mutlaka yapmalıyız" diyen Öztürk, faili meçhul cinayetlere kurban gidenleri rahmetle andığını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Hz. Ali'nin şehit edilişinin yıl dönümü, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da Denizli'nin sorunlarıyla ilgili gündemdışı konuşma yaptı.

-MHP Bürosuna saldırı-

Yerinden söz alan MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, MHP Esenyurt seçim merkezinin açılışında, parti görevlisi ve aynı zamanda akrabası Cengiz Akyıldız'ın şerefsizce ve alçakça saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığı katil ve katiller bulmalı ve yargıya teslim etmelidir. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır. MHP ve Türk milliyetçileri olarak asla demokrasi dışında hareket edilmeyecektir, yargıya olan güvenimiz hep devam edecektir" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP seçim bürosuna yapılan ve bir partilinin yaşamını yitirmesine sebep olan saldırıyı kabul edilemez bulduklarını söyleyerek, "Bu saldırı demokratik siyasete bir müdahaledir. Bu saldırıyla ilgili olarak teşkilatımızı ya da partimizi ilişkilendirmeye çalışanları kınıyoruz. Demokratik siyasetin en gür sesi olan partimiz, şiddet yerine söz, kargaşa yerine siyaseti esas alan bir partidir. Bundan sonraki süreçte partiler bu provokasyonlara karşı dikkatli olmalıdır. Siyasetçiler, hedef göstermemelidir. İçişleri Bakanlığı'nı cinayeti tüm detaylarıyla aydınlatmaya ve faillerini yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP bürosuna yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, bir an önce faillerin yakalanmasını ve soruşturmanın tamamlanmasını istedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da MHP bürosuna yapılan saldırıyı kabul edilemez bulduklarını ve kınadıklarını söyledi.

Cengiz Akyıldız'a Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Satır, "MHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Şişli Belediyesi'ne yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Seçim hazırlığı yaptığımız bu günlerde demokrasiye aykırı bu tür fiillerin bir daha olmamasını ve seçimlerin sağduyulu, sağlıklı ve güvenli yapılmasını temenni ediyorum" dedi.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı da "Divan olarak, seçim sürecini şiddete başvurmadan, demokratik ilke ve esaslara uygun, farklı düşüncelere saygı çerçevesinde yürütülmesini diliyoruz. MHP bürosuna yapılan saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine ve MHP grubuna başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Bahçekapılı, İstanbul Şişli, Hakkari Çukurça ve Van'da aynı bağlamda yapılan şiddet hareketlerinin de kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Ayrıca, gruplar adına yapılan açıklamalarda, otobüs kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.
Kaynak: AA