Malatya'daki 54 Stk'dan Ortak Açıklama

Malatya'da 54 sivil toplum örgütü, "Milli İradeye Saygı" konulu basın açıklaması yaptı.

Bazı derneklerin başkanlarının, temsilcilerinin ve üyelerinin katılımıyla Yeni Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, sağduyu çağrısı yapıldı.
STK'lar adına basın açıklaması metnini okuyan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şubesi Başkanı Mikail Çirkin, "Ülkemizde çözüm süreciyle başlayan birlik ve beraberlik, ekonomik alandaki gelişmeler, kurumsal alandaki özgürlükler, kısacası yeni Türkiye'nin istikrar ortamı, küresel baronları rahatsız etmiştir. Bu şer güçlerinin çeşitli isimler ve kurumlar üzerinden siyasi iktidarı hedef aldıklarını biliyoruz" diye konuştu.

Küresel güçlerin ve iş birlikçilerinin, yeni Türkiye'nin bölgesel güç ve lider olmasını engellemeye çalıştığını savunan Çirkin, ülkede son dönemde yaşananlara dikkati çekerek, "Yeni operasyonlar ve gelişen olaylar, işin siyaset mühendisliği projesi olduğunu göstermektedir" dedi.

Türkiye'nin vesayetten çok çektiğini dile getiren Çirkin, "Yeni dönemde yeni vesayetler oluşturulmadan yolumuza devam etmek zorundayız. Türkiye ve dünya Müslümanları, bu yaşananları meşru görmemektedir" şeklinde konuştu.

Çirkin, günün, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği kazanımları yok etmeye çalışan kirli odaklara karşı birlik ve kardeşlik günü olduğunu söyledi.

Önlerinde çok önemli ve keskin virajların olduğunu belirten Çirkin, "Yeni Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, küresel güçlere ve paralel yapılanmalara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Katılımcılar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: AA