Kırşehir'e 157 Kilometrelik İçmesuyu Hattı Döşenecek

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Su Temini Sistemi'nin Rehabilitasyonu ve Scada Kurulumu Projesi kapsamında kente 157 kilometrelik içmesuyu hattı döşeneceğini bildirdi.

Bahçeci, yaptığı açıklamada, şehir içi asbest borularının değiştirilip, yeni modern boruların inşaatı ve yeni su kaynaklarının Kırşehir'e kazandırılması için yürütülen projenin ihale aşamasının tamamlandığını ifade ederek, müteahhit firmanın çalışmalara başla vurguladı.
Göreve geldikleri günden itibaren içmesuyunun kalitesi ile ilgili şikayetler aldıklarını dile getiren Bahçeci, şöyle dedi:
"Teknik açıdan problemli olan şehir içi şebekemizin çok acil revizyonu gerekiyordu. Bu nedenle Dünya Bankası ve İller Bankası ile birlikte bu sıkıntıları gidermek için 2010 yılında yola çıktık. Çalışmalar tamamlandığında içme suyu kalitemiz yükselecek. Şehrimizde günlük ortalama 6 arıza oluyor ve bu nedenle su kesintileri yaşanıyor. Bu proje sayesinde Kırşehir bu sorunlardan kurtulacak. 3 adet yeni su deposu inşa edilecek. Bir terfi istasyonu ve 3,5 kilometre terfi hattı da ilave olarak yapılacak. 9 adet olan mevcut su depolarımızı modernize edip rehabilite edeceğiz. Hem orada teknik açıdan eksikliklerimizi tamamlayacağız. Şehrimize önemli bir projeye kazandırmış olacağız. Müşavirimizin ve teknik ekibimizin denetiminde en güzel şekilde çevreyi rahatsız etmeden projemizi bitirmeye çalışıyoruz."
Bahçeci, proje kapsamında ilk aşamada Bağbaşı Mahallesi TOKİ konutlarının yanına 5000 tonluk su deposu yapılacağına işaret ederek, "Daha sonra Medrese Mahallesi Kümbetaltı Mezarlığı civarı, Kuşdili Mahallesi Hızırağa Mevkii, Yenice Mahallesi Saraycık Bölgesi, Sadık Ahmet ve Hacı Bektaş Bulvarları, Kervansaray Mahallesi Şehit Behçet Dinç Caddesi, Atatürk Caddesi, Nasuhdede Mahallesi Bozbağ Caddesi, Meytaş Evleri ve Bağbaşı Mahallesi Üçgöz Evleri'ndeki eski hatlar yenilerek toplamda 157 kilometre içme suyu hattı Kırşehir'e kazandırılacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA