İrak'ta Şiddet Olayları

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 16 kişi öldü, 46 yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala ilinin merkezi Bakuba'da bir güvenlik noktasına açılan ateş sonucu biri yüzbaşı 2 asker hayatını kaybetti.
Musul'un batısında bir kontrol noktasına kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırıda da 1 asker yaşamını yitirdi.
Selahaddin ilinde ise polis merkezine hareket halindeki otomobilden ateş açıldı. Olayda 3 polis öldü, Sahve Gücü'ne bağlı 1 kişi yaralandı.
Bakuba'nın kuzeydoğusundaki bir bölgeye 3 havan topu mermisinin düşmesi nedeniyle de 2 kişi yaralandı, bölgedeki evlerde maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan Enbar vilayetine bağlı Felluce kentindeki göstericilerin sözcüsü Muhammed el-Becari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun bölgeye düzenlediği hava saldırıları ve topçu atışlarında 8 sivilin öldüğünü, arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 kişinin yaralandığını belirtti.

Enbar'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleriyle ordu birlikleri arasında çıkan çatışmada örgüte mensup 2 kişi öldü, 4 kişi yaralı olarak ele geçirildi.
Kaynak: AA