Eksi 9 Derecede Gazete Yakarak İsınıyorlar

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde kapalı yerleri olmayan ayakkabı ve hediyelik eşya satıcıları eksi 9 derecede soğuktan etkilenmemek için teneke içerisine koydukları gazete ve kartonları yakarak ısınmaya çalışıyorlar.

Eksi 9 Derecede Gazete Yakarak İsınıyorlar

Yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava, Uzunköprü’de de yaşamı olumsuz etkiliyor. Ekmek parası için eksi 9 derecede sokak sokak gezerek ayakkabı boyacılığı yapan Selahattin Yıldız da soğuk hava şartlarında çalışmakta güçlük çekiyor. Ekmek parası için ayakkabı boyacılığı yapan Yıldız, soğuk havadan korunmak için çareyi teneke içinde gazete ve karton yakmakta buldu.

Seyyar esnafın hava şartlarından dolayı zor durumda kaldığını dile getiren Yıldız, "Ekmek parası için sabah sıcacık yatağımızdan kalkıp çarşı sokaklarında ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Soğuktan etkilenmemek için teneke içerisine koyduğum karton ve gazeteleri yakarak diğer esnaf arkadaşlarla birlikte ısınmaya çalışıyoruz. Her taraf buz tutmuş durumda. Uzunköprü’de biz böyle soğuklara alışkın değiliz seyyar esnaf olarak zor durumda kalıyoruz. Her taraf buz tutmuş durumda" dedi.

Kaynak: İHA