Edirne Gönüllüleri'nin Balkan Turu

Edirne Gönüllüleri Derneği üyeleri, Balkan turu kapsamında Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüştü.

Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Meta ve ülkenin sivil toplum kuruluş temsilcileriyle görüşüldüğünü belirtti.

Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırım alanlarının keşfedilmesi, kültür ve sanat köprülerinin kurulması, sivil toplum kuruluşları arasında değişim programları düzenlenmesi konusunda mutabakat sağladıklarını aktaran Bekleviç, şunları kaydetti:
"Meclis başkanı ve bakanlar başta olmak üzere yetkilileri Edirne'ye davet ettik. Özellikle Tiran Belediye Başkanı Sayın Lulzim Basha'nın Türkiye'deki olumlu gelişmelerden heyecan duyarken, kötü haberlerle endişelendikleri şeklindeki sözleri 17 Aralık sonrası Balkanlardaki Türkiye algısını açıkça özetliyor."
Bekleviç, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Genel Koordinatörü Baybars Örsek'in de ziyaretlerde yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA