Chp Bergama’da 'Balbay'lı Seçim Startı

Bergama Belediye Başkanı ve CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Mehmet Gönenç, seçim startını görkemli bir toplantı ile verdi.

Chp Bergama’da 'Balbay'lı Seçim Startı
Toplantının onur konuğu ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay idi. Cezaevinde geçen beş yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Balbay, CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Bergama’ya geldi.
Mustafa Balbay’ı Bergama’ya gelişinde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Balbay, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve beraberindeki CHP Yöneticileri ile birlikte parti otobüsünden halkı selamladı.

Bergama sokaklarında Balbay coşkusu yaşanırken, partililer ve vatandaşlar da Asklepion Restaurant’taki toplantı salonunu hınca hınç doldurdu. Salona ilk gelen Bergama Belediye Başkanı ve CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Mehmet Gönenç oldu. Gönenç, sloganlar ve alkışlarla karşılandı.

Bergamalıların 7’den 70’e seçim heyecanına ortak olduğu toplantı salonunda uzun bir süre “Bergama Seninle Gurur Duyuyor” sloganları yankılandı. Toplantıdaki coşku, Mustafa Balbay’ın salona girmesiyle daha da arttı. Seçim çalışmalarının başladığını duyurmak için kürsüye gelen Mehmet Gönenç, CHP Parti Meclisi tarafından yeniden aday gösterilmenin mutluluğu ve onurunu yaşadığını ifade ederek, "5 yıl önce ‘Yapacaklarımızı Söyleyeceğiz, Söylediklerimizi Yapacağız’ demiştik. Bugün sizlerin karşısına içim rahat, alnım ak olarak çıkıyorum. Neyi yapacağız dediysek hemen hepsini yaptık. Birileri 19 milyon borç ile aldıkları Belediye’yi bize 53 milyon ile bıraktı. Onlar 5 yılda 34 milyon borç yaparken, biz ilave tek kuruş borç yapmadan 34 milyonluk yatırım yaptık. Çalmadık, çırpmadık. Kendimizi değil kentimizi düşündük. Rantı değil halkı düşündük. Bizlere güvenenlerin başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık, yapmayacağız” dedi.

2009’dan daha coşkulu olduklarına vurgu yapan Mehmet Gönenç, “Daha umutlu, daha coşkuluyuz. Çünkü 5 yıl bu kente onurumuzla, namusumuzla hizmet ettik. 20 yılda yapılmayanları yaptık. Birilerinin seçim broşürlerine bile yazmaya çekindiklerini biz birer birer yaşama geçirdik. Bu yüzdendir ki birileri korku içinde, endişe içinde yolumuzu önümüzü kesmek istiyor. Müfettiş gönderdiler olmadı. Savcılara şikayet ettiler olmadı. Yalan yanlış broşür bastırıp dağıttılar olmadı” diye konuştu.

Gönenç oynanmak istenen oyunların, CHP’nin zaferine engel olamayacağını belirtti ve sözlerinin sonunda dayanışma çağrısı yaptı. “30 Mart’ta zafer bizim olacak. Çünkü biz CHP’yiz. Biz bu toprakların birleştirici gücüyüz. Bugün öfke ve hesaplaşma zamanı değil. Bugün el ele, omuz omuza olma zamanı. Hep birlikte daha güçlü bir sesle ‘Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’ diye haykırma zamanı” dedi.

Gönenç’in sözleri zaman zaman sloganlarla kesildi.

Gönenç’in ardından kürsüye gelen Mustafa Balbay ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Haramilerin iktidarının yıkılıp, CHP iktidarının kurulabilmesi için herkesi birlik olmaya davet ediyorum. Halkla birlikte yeniden halkın iktidarını kuracağız. Mustafa Kemal’in Türkiye’sini 21’inci yüzyılda da yaşatacağız. Ben buradan İzmir’deki tüm Belediye Başkanlarımızın Ankara’daki başkan yardımcıları olmaya talibim kabul ederlerse. Mesleki doğum yerim İzmir. Gazeteci olarak spor sahalarından ara sokaklarına kadar İzmir'i karış karış dolaştım, haber yaptım. Ama artık sorunları anlatan olarak değil çözmek için karşınızdayım” diye konuştu.

Balbay’ın konuşmasının ardından geçtiğimiz hafta CHP’ye üye olan 154 kişiye rozetleri takıldı. CHP Bergama İlçe Başkanı Fevzi Köken, rozetleri Mustafa Balbay ve Mehmet Gönenç ile birlikte taktı.

Salondaki coşkulu kalabalık törenin ardından Gönenç ile birlikte CHP İlçe Binası’na yürüdü.
Kaynak: İHA