Buzlanmaya Karşı Solüsyon Önlemi

Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve karın etkisiyle Kırklareli’nde buzlanmaya yol açmasını önlemek için, Kırklareli Belediyesi tarafından yollara solüsyonlu önlem alındı.


Balkanlar'dan yurda giriş yapan kar, Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde etkisini gösterirken şehir merkezinde de ara yağmaya devam ediyor. Kar etkisini ara ara gösterse de belediye ekipleri yollarda oluşabilecek gizli buzlanmaya solüsyon ile en aza indirmeye çalışıyor.

Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli’nde ana arterlerde gizli buzlanmaya karlı solüsyon ile önlem alıyor.

Belediye Fen işleri Müdürlüğü kar, donla mücadele ekibi şefi Kamal Ersöz, “Ana arterlerde oluşacak gizli buzlanmaya karşı gece yarısında ekiplerimiz ile birlikte solüsyonla çalışması yaptık.” dedi.

Gizli buzlanmaya karşı vatandaşın çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Ersöz, “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan kar ve donla mücadele ekibimiz gece yarısında tedbir amaçlı ana arterlerde solüsyonla çalışması yaptı. Ekiplerimiz 24 saat tetikte. Herhangi biz kazaya meal vermeden solüsyonla çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşımız zabıta hattımızı 24 saat arayarak buz tutan yollar hakkında bilgi vermesinin ardından ekiplerimiz çalışmalar yapacak.” Şeklinde konuştu.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü personeli Yıldıray Kaya ise,” Belediyemiz tarafından ana arterlerde solüsyon çalışmalarımız gece yarısından itibaren don olmadan önce başladı.

” İfadelerini kaydetti.

Yetkililer Kırklareli’nde vatandaşları mecbur kalmadıkça özellikle gece geç saatlerde araçları ile yola çıkmamaları ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Kaynak: İHA