Başbakan Erdoğan İran’da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’ın başkenti Tahran’a geldi.


İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin daveti üzerine İran’a ziyaret düzenleyen Başbakan Erdoğan, TSİ 22.20 sıralarında Tahran'daki havaalanına geldi. Erdoğan'ı Havaalanında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım ve İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi karşıladı. Başbakan Erdoğan, Tahran’a varmasının ardından dinlenmek üzere kalacağı otele geçti. Erdoğan'a otelin önünde otel görevlileri tarafından çiçek verildi.

Temaslarına yarın başlayacak olan Başbakan Erdoğan, İran’ın dini lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri’yle görüşmelerde bulunacak. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i de kabul edecek olan Başbakan Erdoğan ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Siyasi ve Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nde Türkiye-İran ilişkileri hakkında bir konuşma da yapacak.

Başbakan Erdoğan'a İran ziyaretinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan İran’daki temaslarını tamamlamasının ardından ise Çarşamba akşamı Türkiye’ye hareket edecek.
Kaynak: İHA