Antdob’da Şubat Programı

Antalya Devlet Opera ve Balesi Şubat ayında oldukça yoğun bir repertuvar ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antdob’da Şubat Programı
Opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 14 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan ANTDOB’da provalar devam ediyor.
Antalya Devlet Opera ve Balesi bu sezon dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiği ve bugüne kadar kapalı gişe oynayan “Tangopera” ve “Anadolu Sihri” müzikallerini Şubat ayında tekrar sahneleyecek. Bestesi Serdar Yalçın’a, librettosu ise Murat Göksu’ya ait olan ve Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan “Tangopera” müzikali 1 ve 25 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izleyicilerin karşısına çıkacak.

Araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan’a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç’a ait olan ve Mehmet Balkan tarafından sahneye konan “Anadolu Sihri” müzikali ise 8 Şubat’ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Şubat ayında 4 opera eserini sahnesine taşıyacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Kenan Korbek tarafından sahneye konulan “Tosca” operası 4 Şubat, Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan Verdi’nin “La Traviata” operası ise 6 Şubat tarihinde son kez sahnelenecek.

Alexander Titel tarafından sahneye konulan ve İspanya’da Almaviva Kontu’nun sarayında tek bir günde geçen komik olayları konu alan Mozart’ın ünlü komik operası “Figaro’nun Düğünü” ise 22 Şubat’ta izleyici ile buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi son olarak Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla Şefik Kahramankaptan’nın kaleme aldığı ve Ali Hoca’nın bestelediği “Lale Çılgınlığı” operasını 27 Şubat’ta Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Murat Atak’ın rejisi ile geçtiğimiz sezon dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisi ve ilgisiyle karşılanan eser, ismini Hollanda’da 1637 yılında lale soğanı fiyatlarının aniden aşırı yükselişine verilen dönemden alıyor. İki perdelik operanın ilk perdesi Hollanda’da ikinci perdesi ise İstanbul’da geçiyor.
Kaynak: İHA