Ünlü CEO intihar etti!

Hindistan otomotivi devi Tata’nın CEO’su Tayland’ın başkenti Bangkok’ta kaldığı otelin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. ilk incelemelere göre ölüm nedeni intihar!

Ünlü CEO intihar etti!
Guardian'ın haberine göre, otomobilden askeri araçlara ve otobüse kadar birçok araç üreten ve aynı zamanda İngiliz Jaguar ile Land Rover markalarının da sahibi olan TATA Motors'un 51 yaşındaki CEO'su Karl Slym, iş seyahati için eşiyle birlikte gittiği Bangkok'ta kaldığı otelin balkonundan henüz bilinmeyen bir nedenle düşerek hayatını kaybetti.

Yetkililer ilk incelemelere göre olayın nedeni intihar. İngiltere doğumlu olan Slym, şirketin son yıllarda daralan pazarını yeniden büyütme hedefiyle 2012 yılında şirketin başına getirilmişti.

TATA, Türkiye'de de 1997'den bu yana faaliyet gösteriyor.

AFP'ye konuşan Taylandlı polis kaynakları ise olayın intihar olduğunu açıkladı, polis ölen CEO'nun arkasından bir intihar mektubu bulduğunu açıkladı. Olayın intihar olarak yorumlanmasının nedeni ise Slym'in atladığı camın 'kazara düşülmeyecek kadar düşük olması '.CEO ihtihar ettiği sırada eşinin de odada bulunduğu belirtiliyor. Ölen CEO'nun cesedi ise otel görevlileri tarafından bulundu.

TÜRKİYE'DE DE VAR


Ratan Naval Tata tarafından 1954'te Hindistan'da kurulan Tata toplamda 16 bin kadar çalışanı bulunuyor. Tata, Türkiye'de de 1997'den bu yana faaliyet gösteriyor.