Mhp Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu ülke bizimdir, bu millet bizimdir, bu devlet bizimdir. Türkiye'nin kaostan kurtulması, devletimizin birliğinin korunması, milletimizin bir arada, birlikte yaşaması da ülkücünün görevidir. Öyleyse ülkücünün önünü kesmeye çalışanlara görev teslimi yoktur, göreve hızla devam etmeliyiz" dedi.

Bahçeli, dün açılışında silahlı saldırı gerçekleştirilen partisinin Esenyurt'taki seçim irtibat bürosunu açtı. Alana geldiği sırada "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları atılan Bahçeli, kurdele kesiminden sonra bir süre büroda oturdu.
Daha sonra alanda kurulan platformda konuşma yapan Bahçeli, kalabalığın dün seçim iletişim merkezinin açılışı için biraraya geldiğini ancak bazı kendini bilmez, siyasi iktidardan cesaret alarak sağa sola saldıran bir güruhun bu demokratik hakkın kullanımı sırasında "şerefsizce, arkadan ve alçakça" saldırdığını söyledi.

Saldırı sonrası davalarının çok değerli bir şahsiyetinin, taş medresesinin mensubu, İstanbul teşkilatının basın işlerinden sorumlu değerli bir dava arkadaşlarının Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu, 5 ülküdaşının yaralandığını belirten Bahçeli, MHP olarak saldırıyı şiddetle kınadıklarını ancak mücadelelerinin devam ettiğini aktardı.
Bahçeli, dünkü saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın toprağa verildiği esnada akşam ezanının okunduğunu ve yağmur yağdığını kaydederek, inanan insanlar için aslında bu durumun bir manası olduğunu dile getirdi.
Dünkü saldırıda yaralanan bazı partilileri irtibat bürosunda gördüğünü, durumlarının gayet iyi olduğunu ifade eden Bahçeli, bu kişilerin istirahat etmek yerine burada kendisini beklediklerini belirterek, Esenyurt'taki dava arkadaşlarına kararlı, azimli, inançlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Bahçeli, alanda bulunanların "Ülkücü hareket engellenemez" şeklinde slogan atması üzerine, bu yüksek haykırışların ülkücü hareketi engelleyen insanları sevindirecek değil, günü saati geldiğinde kahredecek bir haykırış olacağını aktardı.

- "Bu yönetim başarılı olamamıştır"

Ülkenin 11 yıldır mevcut siyasi iktidarca yönetildiğini dile getiren Bahçeli, "Bu yönetim başarılı olamamıştır, ülkenin geleceğini aydınlatan icraatlar yapmaktan uzak kalmıştır, neye hizmet ediyorsa, önce ülkeyi 36'ya bölmek sonra bu 36 etnik unsur sözde varmış gibi birbirlerine düşman etmek, bin yıllık hukukumuzu, kardeşliğimizi ortadan kaldırabilecek, toplumumuzun dokusunu bozacak yanlışlıklarla iktidarına devam etmiştir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
"Bu yönetim 'demokratik açılım' denilen bir zırvayla, Türkiye'de insanlarımızı aldatmaya ve Türkiye'nin üzerinde küresel güçlerin oyunlarına yalakalık yapma gibi tarihi bir hatayı da beraber işlemiştir. Türkiye'nin belli bir bölümünü bölmek için gayret gösterirken, komşu ülkelerle de büyük bir çatışma ve kargaşanın içerisine girmiş ve PKK'nın hedefi olan bir sonucu elde etmek için ona Oslo'dan bugünlere kadar gelen süre içerisinde önemli tavizler vermiştir. Şimdi ülkemiz bir kargaşanın içerisindedir, bir kaos yaşamaktadır, hem ekonomik yönden hem siyasi yönden bir krizin içindedir. Şimdi ülkemiz belli bir coğrafyayı bizden almak isteyenlerin bölücü faaliyetlerinin yoğunlaştığı bir eşiktedir."

- "Bu ülke, devlet, millet bizimdir"

Bahçeli, Türkiye'de siyasi hayatlarını yeniden şekillendirecek bir seçim sürecine de girdiklerini vurgulayarak, seçim sürecinin birinci aşamasının mahalli idareler seçimleri, ikinci aşamasının cumhurbaşkanlığı seçimi, üçüncü aşamasının ise 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimler olduğunu söyledi.

Ülkenin bu seçimlerle yeni bir yönetime kavuşma fırsatı bulacağını söyleyen Bahçeli, "Bu ülke bizimdir, bu millet bizimdir, bu devlet bizimdir. Türkiye'nin kaostan kurtulması, devletimizin birliğinin korunması, milletimizin bir arada, birlikte yaşaması da ülkücünün görevidir. Öyleyse ülkücünün önünü kesmeye çalışanlara görev teslimi yoktur, göreve hızla devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Bahçeli, MHP'nin hedefinin "Bölünmenin eşiğine getirilen Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve gelecek dönemlerde de lider ülke olma kararlılığı" olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu kaos, kriz, kargaşa ortamından bir çatışma yaratmak suretiyle 11 yıllık iktidarın yolsuzluk ve rüşvet kirliliğinin, pisliğinin üstünü örtmek için her türlü oyuna başvuruyorlar. Fakat savcı ve hakimlerin yerini de değiştirseler, sürgün de olsa bunların kabahati o kadar büyük ki; 'bir gün benden hesap sorarlar' diye korkuyor, hesap sorulacak güne kadar Türkiye'yi bir kardeş kavgasının, çatışmanın içerisine sürüklemek istiyor. O sebepten dolayı da zaman zaman milliyetçilikten, zaman zaman idam edilmiş cennet mekan ülküdaşlarımızdan bahsediyor, gözyaşı döküyor. Nerede sarsılsa, nerede yalan söylese mutlaka gözünden yaş akıyor. Ama bütün bunlara rağmen bir tek siyasi hareketten korkuyor. Hayatı boyunca ülkücülüğü hayat biçimi kabul etmiş, şehitle beraber olmaya niyetlenmiş bir kadrodan aşırı derecede korkuyor. O nedenle bu kargaşa, kaos ortamında her türlü devlet imkanlarını koruma, medya denen Türkiye'ye zehir saçan bu kuruluşları kullanarak ülkücü camiayı mutlaka ve mutlaka ya itibarsızlaştırmak veya zayıf konuma düşürmek veya bir çatışma ortamında yok etmek hırsıyla faaliyetlerine devam ediyorlar. Çünkü bozkurtlar Recep Tayyip Erdoğan'ın ensesinde. Bu, gece gündüz Erdoğan'ı korkutuyor. Onun için Oslo'dan buraya kadar gelen süreç içerisinde PKK unsurlarını aklınca kullanmak istiyor, onları aldatarak, kandırarak bin yıllık kardeşliği zedeleyerek onlara çatışma alanı yaratmak istiyor."
Açılışa, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Şefkat Çetin, Edip Semih Yalçın, İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, Esenyurt Belediye Başkan Adayı Halit Özer ve çok sayıda partili katıldı.

(son)
Kaynak: AA