Kayserigazda ‘acil Durum’!

Her gün onlarca telefon kaydı alan Kayserigaz, doğalgazda kırmızı alarm olarak nitelendirilen ‘gaz kaçağı’ durumlarında ne yapılması gerektiğini vatandaşlara anlatıyor.


10 yıllık gelişim süreci içerisinde hizmet kalitesini giderek artıran EWE Holding’in bir parçası olan Kayserigaz, kullanıcılarını her daim bilgilendirmeyi ve onları güncel tutmayı görev edindi. Gaz kullanımının keskin bir şekilde artış gösterdiği kış aylarında, paralel olarak doğalgaz ile ilgili olarak Çağrı Merkezimize gelen telefonlar da artıyor.

Kayserigaz yetkilileri, vatandaşların en küçük bir problemde dahi kendilerine başvurmalarından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

1. seviye (acil müdahale gerektiren) ihbar niteliği taşıyan ‘gaz kaçağı’ durumlarında Kayserigaz uyulması gerekenler konusunda vatandaşları şu şekilde uyardı:
• İlk olarak 187 Doğalgaz Acil İhbar Hattı’na başvurulması uyarısında bulunuyorlar.

• Daire girişinde bulunan doğalgaz vanasını kapatmak, yetkililer ulaşıncaya kadar yapılması gereken bir diğer eylem.

• Gaz akışı kesilerek olası bir facianın önüne geçiliyor.

• Herhangi bir gaz kaçağı durumunda elektrik düğmeleri ile oynamamak, o an prizde bulunan fişleri de çekmemek gerekiyor. Ortamda oluşabilecek en küçük bir kıvılcım dahi patlamalara yol açabiliyor.

• Mobil telefonları kullanmaktan kaçınmak gerektiğini belirten yetkililer, ihbarların yerel hatlar üzerinden kablolu telefonlar ile yapılması gerektiğini söylüyorlar.

• Biriken gazın yoğunluğunu dağıtmak için ise tüm kapı ve pencereleri açarak tüm daireyi havalandırmak gerekiyor. Böylece, patlama tehlikelerinin önüne geçiliyor ve aynı zamanda bilinç açık kalıyor.

• Son olarak, tehlike tamamen geçinceye kadar güvenli bir şekilde hane içerisinde varsa diğer insanların tahliyesini yapmak gerekiyor, bu sayede olası can kaybının da önüne geçiliyor.
Kaynak: İHA