Kamyoncular Kontak Kapattı

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 saatleri arasında geçişi yasaklayan kararın değiştirilmesini isteyen nakliyeciler, 4 günlük kontak kapatma eylemi başlattı.

Kamyoncular Kontak Kapattı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Şoförler ve Nakliyeciler Odası ile Kamyoncular Kooperatifi altında bulunan lokalde bir araya gelen kamyoncular, 4 gün boyunca kontak kapatacaklarını söyledi.



"BİR BAŞKALDIRI DEĞİL, DİKKAT ÇEKMEK"
Gazipaşa Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mustafa Şahin amaçlarının sorunlarına dikkat çekmek olduğunu, devlete bir başkaldırı olmadığını belirterek, "2010 yılından bu yana süren 6 saatlik kamyoncuların İstanbul’a alınmaması yasağı, kamyoncu esnafını perişan ediyor. Sadece Gazipaşa’da değil, Hatay’dan Muğla’ya kadar bu sorun tüm kamyoncuları etkiliyor. Biz de yük sarmama kararı aldık.Yolları filan kapatmadık. Herkes kendi yerinde bekliyor. Bize Ziraat ve Esnaf Odası da destek veriyor. Yasak kalktıktan sonra binlerce kamyon birden hale giriyor. Böyle olunca hal tıkanıyor. Kamyoncu malı içeri alabilmek için küçük kamyonetler tutuyor. Bu da ek maliyete neden oluyor. Şoförün cebinden 250-300 bin lira para çıkıyor. Biz zararı da geçtik ama 6 saatlik sürenin 3 saate indirilmesi için girişimde bulunduk" dedi.

"KAZANDIĞI PARAYI TRAFİK CEZALARINA VERİYOR"
Gazipaşa Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Yaman ise yasağa takılmamak için hız yapan çok sayıda kamyoncunun ehliyetine el konulduğunu, kamyoncuların kazandığı parayı trafik cezalarına verdiğini belirtti.

Yaman, "Kamyoncu bu yasak nedeniyle çok zor durumda kalıyor. Oraya gidince sıkışmamak için hız yapıyorlar. Arkasından ceza geliyor. Kamyoncu arkadaş yola gidemiyor ehliyeti olmayınca, başka bir arkadaşı tutuyor kamyonu sürdürmek için. O da ek maliyete neden oluyor" diye konuştu.

"HIZLI GİTMEK ZORUNDAYIZ"
Kamyonculardan Mehmet Üner de kendilerinden istenen sürede ürünü teslim etmek için hız yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Arabayı yetiştirebilmek için geç çıkıyoruz, mecburen süratli gidiyoruz. Ben Osmanlı haline girdiğimde iki ekip beni çevirdi. Mecburen yasağa yetişmek için hızlı gitmek zorundayız. Küçük kamyonetlerle malımızı taşıyoruz. Bu da bize 250-300 lira ek maliyet getiriyor" şeklinde konuştu.

EK MAZOT MALİYETİ
Bir diğer kamyoncu Muhsin Yaman, soğuk kış günlerinde 6 saat kamyon içinde beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Hava soğuk olduğu için kamyonu çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Bu da bize ek mazot maliyeti olarak yansıyor" derken, Kemal Uğuz adlı kamyoncu ise haldeki çalışma saatlerinin yasağa göre düzenlenmesini istedi.
Kaynak: İHA