Gizli Buzlanmaya Dikkat

Edirne’nin Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar, gizli buzlanmaların çok büyük bir risk oluşturduğunu belirterek sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Gizli Buzlanmaya Dikkat

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar, soğuyan havayla birlikte gizli buzlanmanın meydana geldiğini ifade ederek, "Sürücülerin gizli buzlanmayı fark etmemeleri gizli buzlanmanın tehlikesini arttırır. Gizli buzlanmayı göremeyen sürücüler hızlı gidince kaza kaçınılmaz oluyor. Yayalar trafiği tehlikeye düşürecek hatalar yapmamalı, yolcular da seyir halindeyken şoförlerle konuşmamalıdır. Sürücüler özellikle buzlanmış ve karla kaplı yollarda dikkatli olmalıdırlar" dedi.

Uzunköprü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Cingöz, Türkiye’de olduğu gibi soğuk hava ve buzlanmaların Uzunköprü’de de görülmeye başlandığını kaydetti.

Cingöz, "Kış mevsimi trafik yönünden diğer mevsimlere göre daha riskli bir mevsimdir. Yağmur, kar, sis ve buzlanmalar trafik akışını zorlaştırmaktadır. Bu sebeple sürücülerimizin, mutlaka araç bakımını yaptırmaları, araçlarını kış mevsimine göre hazırlamalarını, kışın gerekli olabilecek özellikle zincir, çekme halatı gibi, ilk yardım çantaları gibi donanımları araçlarında bulundurmalarını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Uzunköprü’nün Küçük Sanayisinde lastik işletmeciliği yapan Oktay Duyar, "Kış için yapılacak hazırlıkların en başında ise aracın yerle temasını sağlayan lastikler geliyor. Sürücülerin mutlaka araçlarına kış lastikleri takmaları gerekiyor. Kış lastiği olmaması halinde ise lastiklerin diş kalınlıklarının en az 3 santim olması gerekiyor. Kış şartlarına uygun olmayan araçların lastikleri büyük tehlike arz ediyor"dedi.

Kaynak: İHA