Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Açıklaması

Çaykur, 'Organic Beste'n Tea' adı altında satışa sunulan organik siyah ve yeşil çayını daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için GNC Türkiye ile işbirliğine imza attı.



Çaykur ve GNC Türkiye arasındaki iş birliğine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur'un, markayı daha geniş kitlelere ulaştıracak iş birlikleriyle yoluna devam edeceğini söyledi.

Sütlüoğlu, "İnanıyorum ki Türkiye'nin konusunda uzman iki markasının iş birliği, organik çayımızı gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında tüketicilerimizle en doğru şekilde buluşturacak. Önümüzdeki dönemde de Çaykur, GNC gibi sağlıklı yaşamı ön planda tutan markalarla iş birliklerine devam edecek" dedi.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne uygun çay üretimi için çalıştıklarını söyleyen İmdat Sütlüoğlu, "Oradaki insanlarımızın damak tadı yıllardır kaçak çaya alıştığı için bölgenin damak tadına uygun ürün için çalışmalar gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

ORGANİK TARIMA ÖNEM VERİYORUZ
Çaykur olarak organik tarıma büyük önem verdiklerini belirten İmdat Sütlüoğlu, hem ürün kalitesini artırmak hem de doğayı korumak için çaylık alanlarını organik alana dönüştürme projesini 2003 yılından beri yürüttüklerini dile getirdi. Sütlüoğlu "İlk kez 2007 yılında 135 çay üreticisi ile organik çay tarımı sözleşmesi imzaladık. Şu an 10 bini aşan sayıda çay üreticisiyle birlikte 3 bin hektara yakın bir alanı organik tarım alanına dönüştürdük. 8 bin 500 çay üreticisi de 2 bin 500 hektarlık alanda organik tarıma geçiş aşamasında" diye konuştu.

'DİDİ' BAŞPEHLİVAN OLDU
Çaykur'un soğuk çayı Didi'nin satışlarında şu ana kadar 80 milyona ulaştıklarını ve satışlarda önce iç pazara odaklanacaklarını söyleyen Sütlüoğlu, "Didi doğar doğmaz başpehlivan oldu, lider bir Türk markası oldu. İç pazara yeterli ürünü sağladıktan sonra yurt dışı için de gerekli olan yeni adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

"ÇAY TÜRK HALKININ VAZGEÇİLMEZİ"
Çayın Türk halkının vazgeçilmez içeceği olduğunu belirten Eren Kale "Daha iyi bir yaşam için sunduğumuz ürünler arasında artık organik siyah ve yeşil çay da bulunacak. Bu anlamda, aynı zamanda Türkiye pazarına girişimizin 20'nci yılına denk gelen bu dönemde Çaykur işbirliği ile Türkiye'de bir ilki de gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

"YURT DIŞI MAĞAZALARDA DA SATIŞ İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ"
Çayın satışa sunulan diğer ürünler arasında küçük bir payı olduğunu ifade eden GNC Live Well Türkiye Genel Müdürü Eren Kale, GNC genel merkezinin çay konusuna henüz çok sıcak bakmadığını söyledi.

Eren Kale, "Şu an için sadece Türkiye'deki mağazalarımızda Çaykur'un çayını satışa sunacağız. Ancak ilerleyen aşamalarda ürünlerin yurt dışındaki mağazalarda da satışı için görüşmelere başlayacağız" dedi.

"HEDEF HER 4 HER DÖRT KİŞİDEN BİRİNİN ORGANİK SİYAH VE YEŞİL ÇAY ALMASI"
Eren Kale, başarılı bir satış performansı ve tanıtımdan sonra ürünlerin yurt dışı mağazalarda da satılabileceğini dile getirdi. Kale, "Mağazamıza gelen her 4 müşteriden birinin organik siyah ve yeşil çayımızdan almasını hedefliyoruz. GNC Türkiye yaklaşık 15 yıldır organik fonksiyonel çaylar alanında çalışmalar yapıyor ve ürün yelpazesinde farklı çay çeşitlerini bulunduruyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA