Başkan Burma, Down Sendromlularla Buluştu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsun; Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (SAMSEV), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) açtığı ‘Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı’ için hazırladığı “JUDOWN Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi İle Rehabilitasyonu” adlı projesine katılan çocuklar ve ailelerini Deniz Kafe-Restaurant'ta ağırladı.

Başkan Burma, Down Sendromlularla Buluştu

Düzenlenen kahvaltıya katılan SAMSEV Başkanı Rüştü Araboğlu yaptığı konuşmada, "Bu buluşmayı sahiplenen Başkanımız Metin Burma'ya teşekkür ediyoruz. Bizim bu faaliyetimize sosyal sorumlukları gereği destek olan birçok kurum ve kuruluş var. Bir de bunların dışında büyük kuvvet olarak gördüğümüz belediyeler var. Belediyelerin bu tür projeler olumlu bakmaları bizim için çok önemlidir. Buna Atakum Belediyesi bir başlangıç yapmıştır. Dilerim ki, Samsun’daki diğer belediyelerimiz de bu ve bunun gibi projelere sahip çıksınlar. Çünkü Türkiye'de hepimizin bildiği gibi 12 milyon engelli vardır. Engellilerimizi sokakta göremiyoruz. Bu gerek binaların, sokakların onların kullanabileceği şekilde düzeltilememiş olması gerekse kafaların engellilerle nasıl iletişim kuruluru anlayamamış oluşundan kaynaklanmaktadır. Ailelerimizin çocuklarının bu durumunu kabullenerek, onların gelişebilmeleri, sosyalleşebilmeleri için verdikleri çabaları takdir ediyorum” dedi.

“Çok sevgili melek yüzlü çocuklarım ve aileleri, sizinle birlikte olmaktan son derece memnunum” diyerek sözlerine başlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, “Burada gördüğüm tablo eğitimin önemini bana bir kez daha anlatmış oldu. Bu konuda çok önemli mesafe alındığını görüyorum. Bu konuya eğilen sivil toplum örgütlerini, emek verenleri kutluyorum. Sizler çok zor bir işi başarıyorsunuz, Ben sizinle her zaman beraber olmaya, size destek vermeye hazırım. Çocuklarımızın yüzündeki pırıl pırıl, saf, masum, duru ifadeyi her zaman görmek mümkün olmuyor. Toplumda pek çok insan ve sosyal sınıf var. Ama ne olursanız olun, engellilik her an insanın başına gelebilir. Atakum içinde engelli kardeşlerimizin de olduğu her kesime yönelik mekanlar, yerler düzenledik, ürettik. Yenilerini de yapacağız. Bu benim için hayatımın en hoş ve güzel sabah kahvaltısı oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA