Afyonkarahisar’da Çin İpek Sergisi Açıldı

Türkiye Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği ile Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarlığı ve Türk Çin Dostluk Vakfı işbirliğinde ‘Çin İpek Sergisi’ açıldı.

Afyonkarahisar’da Çin İpek Sergisi Açıldı

Bir alışveriş merkezinin sinema salonlarının bulunduğu binada açılan sergiye Çin Halk Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çin Dostluk Vakfı Başkan Vekili Özgür Kahraman, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer katıldı.

Serginin açılışında konuşan İhsan Beşer, iyi ilişkileri geliştirdikçe hem ekonomik hem siyasi hem de kültürel alanlarda Türk-Çin işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.

Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning’in bu konuda büyük destekleri bulunduğunu belirten Beşer, kendisine bundan sonraki işbirliği için Afyonkarahisar halkı adına teşekkür ettiğini söyledi.

Çin Dostluk Vakfı Başkan Vekili Özgür Kahraman ise, Türk ve Çin toplumlarının binlerce yıllık köklü tarihi geçmişe sahip olduklarını belirtti.

Bu iki kültürün yakın coğrafi paylaşımda bulunması ve diğer alanlardaki işbirlikleri sayesinde şuan ki neslin birbirlerini daha iyi tanıdığını belirterek, Türk Çin Dostluk Vakfı’nın da bu ilişkileri daha da pekiştirdiğini söyledi.

Çin İpek Sergisi’nde yer alan eserlerin hepsinin el emeği ürünler olduğunu belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning, eserlerin tamamının iğne oyası ile işlendiğini belirterek, Türk halkı tarafından beğenileceğini ifade etti.

Wang Xiaoning tüm bu ziyaret ve çalışmaların Türk ve Çin kültürünün toplumların gelişmesinde katkıda bulunması için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.
Kaynak: İHA