Tek Tesellileri Türkiye'de Doğan Çocukları

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de kendileri için hazırlanan kamplara yerleştirilen Suriyeli aileler, şiddetin olmadığı bir ortamda dünyaya gelen çocuklarıyla teselli buluyor.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Suriye'nin kentleri yaklaşık 3 yıldır Esed güçlerinin saldırıları sonucu adeta hayalet şehirlere döndü.
Günlerce evleri bombalanan, elektrik ve suları kesilen, insani ihtiyaçlarını karşılayamayan Suriyelilerden bazıları hayatını kaybederken, şanslı olanlar ise başta Türkiye olmak üzere Lübnan, Irak, Ürdün gibi ülkelere sığındı.
Kendileri için hazırlanan kamplara yerleştirilen misafirler yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüne rağmen, dost ülkede yaşama tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Tel örgüler arasında yeni bir hayata başlayan, sağlıktan gıdaya her türlü ihtiyaçları karşılanan ailelerin en büyük tesellisi ise savaşın, şiddetin, açlığın olmadığı bir ortamda doğan çocukları.
Kendilerinden yaşca büyük kardeşlerinin aksine komşu ülkede yaşama fırsatı bulan Suriyeli bebekler, her şeyden habersiz annelerinin kucaklarında büyümeyi bekliyor.
Dört aylık Bisen Büşra ise Türkiye'deki 22 çadır ve konteyner kentte dünyaya gelen 9 bin çocuktan sadece biri.
Büşra bebek, annesi Nadin Hadri'nin Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentte hizmet veren anaokulunda yardımcı öğretmen olması nedeniyle zamanın büyük bölümünü aynı okulda kendisinden yaşca çocuklarla geçiriyor.
Suriyeli Hadri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce geldikleri Türkiye'de kendileri için her şeyin daha güzel gitmeye başladığını söyledi.

Burada eşi ile mutlu bir yaşam sürdüklerini belirten Hadri, "İlk kez çocuk sahibi olmanın mutluluğunu kampta yaşadım. En büyük mutluluğum çocuğumun şiddetten uzakta dünyaya gelmesidir. Bize bu imkanı sağlayan Türk halkına ve devletine teşekkür ediyoruz ancak çocuklarımı barışın tesis edildiği bir Suriye'de büyütmek istiyorum" dedi.


- Çocuğuna "Tayyip Erdoğan" ismini verdi
Ahmed İsmail ise 4 çocuğu ve eşi ile birlikte önce Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine geldiklerini söyledi.

Eşinin burada bir çocuk dünyaya getirdiğini anlatan İsmail, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine kucak açtığını, bu nedenle bebeklerine "Tayyip Erdoğan" ismini verdiğini kaydetti.

Oğlunun savaşı görmeden büyüyecek olmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan İsmail, yardımlarını esirgemeyen Türk halkına minnet duyduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA