Bakan Çavuşoğlu, Antalya’da Aday Tanıtım Toplantısına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım toplantına katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya’da Aday Tanıtım Toplantısına Katıldı
“Alanya’da doğdu, bakanımız oldu, helal olsun sana, Mevlüt baba, Mevlüt baba” sloganlarıyla sözleri sık sık kesilen Çavuşoğlu, “Genç yaşta baba da yaptınız ya helal olsun” diyerek espri yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa ilçesinde AK Parti’nin belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı.

Gazipaşa Belediyesi fuar alanındaki tanıtım toplantısına Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile partililer katıldı.

Toplantıda tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa’nın Alanya ile beraber Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli turizm merkezi olacağını söyledi.

CHP zihniyetinin Gazipaşa’yı yeni kurulmuş bir kasaba gibi yönetmeye çalıştığını belirten Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın bunu hak etmediğini söyledi.

Gazipaşalıların hizmetin en iyisi hak ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Gazipaşa'yı dünya kenti yapmaya çalışıyoruz. Antalya'mız turizmin başkentidir ama Gazipaşa'yı da havaalanıyla, yat limanlarıyla, yollarla, otobanlarla Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz. Gazipaşa Havaalanı'nın tarihini bir hatırlayınız. 7-8 sene önce havaalanında inekler otluyordu. 'Burası havaalanı olmaz, buraya uçaklar inmez' deniyordu. Bugün çok şükür Başbakanımızın desteğiyle arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla Gazipaşa Havaalanı'na Avrupa'nın her yerinden uçaklar geliyor. Başbakanımız iki defa Gazipaşa Havaalanı'na indi. Son gelişinde de havaalanı pistinin 500 metre uzatılması için talimat verdi. Bunları niçin yapıyoruz? Çünkü Gazipaşa, Alanya ile beraber Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli turizm merkezi olacaktır. Bunun için yapıyoruz" diye konuştu.

"AK Parti hükümeti olarak Gazipaşa'da hayal edilemeyenleri ya da unutulmuş hayalleri gerçekleştirdik" diyen Bakan Çavuşoğlu, ilçenin yerel yönetimler anlamında "Fetret Devri" yaşadığını savundu. Çavuşoğlu, "20 yıl önce Anavatan döneminde belediye başkanı olan değerli büyüğümüz Ahmet Büyükakça döneminde Gazipaşa ne hizmet adlıysa onunla kaldı. O tarihten buyana Gazipaşa önemli bir hizmet almadı. Daha iki projeyi yapamayanlar, Gazipaşa'ya hangi projeyi getirecek? Antalya'ya çivi çakamayanlar, Gazipaşa'nın yolunu bilmeyenler, yaylasından geçmeyenler, köylerini bilmeyenler Gazipaşa'ya hizmet getirebilir mi? O nedenle önümüzdeki seçimlere böyle bakacağız" dedi.

“HALKIMIZ YALANCILARA PRİM VERMEZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ise, Büyükşehir Belediye Yasası'nı TBMM'de yasalaştırmadan önce muhalefetin her zaman olduğu gibi hem Türkiye'de hem de Antalya'da serzenişlerde bulunduğunu söyledi.

Yasayı Meclis'te savunurken darp edilmeye çalışıldığını ifade eden Türel, "Bu yasayı çıkartmamızın bir tek nedeni vardı, o da şuydu; Antalya'nın 590 köyüne bugün İl Özel İdaresi 10 milyon lira ile yatırım götürüyorken, yasadan sonra bunun tam 10 misli, en az 100 milyon lira ile köylerimiz hizmete kavuşacak. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Sizin derdinizi çözmek, bizim siyaset anlayışımızdır. Siyaseti oturduğu koltuktan yapmak isteyenlerin bu hoşuna gitmedi. Antalya'daki Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 'Antalya'dan Gazipaşa'ya hizmet mi gidermiş, ben Gazipaşa'nın yolunu bile bilmem' dedi.

Bunların hepsi kayıtlarda var. Akaydın şimdi 'Büyükşehir Yasası çıktı, ben de köylere gitmeye başladım' diyor. Şükürler olsun, hiç olmazsa bu yasa sayesinde köylerin yolunu öğrenmeye başladı" şeklinde konuştu

Türel, seçim geldiği için yollara düşenlerin "Gazipaşa'ya en iyi hizmeti biz yaparız" diyeceklerini söyleyerek, "Gazipaşalı buna inanmaz. 30 Mart'ta da gerekeni yapacaktır. Gereken cevabı sandıkta verecektir. Anlatacak hizmeti olmayanlar sizleri değişik yalanlarla, iftiralarla kandırmaya çalışacaklardır. Şimdilerde duyuyoruz, neymiş efendim köylüler artık emlak vergisi verecekmiş. Nerden uyduruyorsunuz bunları? İlkokula giden bir çocuk bile yasayı okuduğunda görür. Yasada köylünün emlak vergisi vermeyeceği hükmünü görür. Köylerde hayvancılık yapılamayacak diyorlar. Yasada bu bile koruma altına alınmış. Aksine köylü kardeşlerimiz tüm bu vergilerden muaf olacak. Evini yenilemek isteyene bedava tip proje verilecek. Gazipaşa’nın benim gönlümde ayrı bir yeri vardır. Artık bizim hizmet anlayışımızla yaylalarımız, köylerimiz değişecek, gelişecek, güzelleşecek. Biz Gazipaşalı hemşehrilerimizin, CHP’li, MHP’li ve diğer partilere oy vermiş herkesin oyunu istiyoruz. Çünkü biz ayrım yapmadan hizmet ediyoruz, edeceğiz. 30 Mart seçimleri çok önemli bir seçimdir. 30 Mart seçimleri Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerin cevabını alacağı bir seçimdir. 30 Mart Gazipaşa’nın kaderini değiştirecek bir seçimdir. İnşallah 30 Mart günü Gazipaşa kazanacak, Antalya kazanacak, ülkemiz kazanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar belediye başkan adayı ve aday adayları ile birlikte el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA